R.E.M. v Americe porazil country bard Strait

10.04.2008 12:43 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Accelerate" nestačilo v americkém albovém žebříčku na "Troubadour" George Straita a R.E.M. se musí spokojit s dvojkou. V singlech se do Top 3 dostaly tři zpěvačky - Mariah Carey stále vede s "Touch My Body", na záda jí ale dýchají Leona Lewis a Madonna.
Mariah Carey - Touch My Body
© facebook interpreta
Dámskou válku připomíná vrchol aktuálního amerického žebříčku. Tři ženské interpretky se postavily proti sobě navzájem, ale číslo jedna se zatím nemění. Vedení z minulého týdne si udržela Mariah Carey s "Touch My Body". Na dvojku poskočila Leona Lewis, která jí bude s "Bleeding Heart" určitě chtít oplatit nedávnou porážku, jež ji sesadila z čísla jedna. Možná se to povede už příští týden, kdy by Leona mohla využít toho, že jí v Americe vyšlo album "Spirit". Na trojce trpělivě čeká na svoji šanci Madonna, které ve "4 Minutes" přispěchal na pomoc Justin Timberlake. Madge se už usadila na vrcholu v digitálním prodeji, oproti Mariah ale nemá takovou podporu rádií. Velkým nebezpečím pro příští týden je ale také Lil Wayne, jehož "Lolipop" poskočil na čtyřku. Usher uvedl tento týden videoklip k "Love In This Club", ale singl nezadržitelně padá, když tento týden je už pátý.

Obrovské překvapení nás čeká na čísle 37, kde jsou Radiohead s novinkou "Nude". Je to trochu záhada, ale dost možná za to může remixérská soutěž, která nutí zájemce nakupovat jednotlivé stopy z "Nude" na iTunes. Jen o tři příčky výše se vyšplhal před patnácti lety jejich zatím největší hit "Creep", Radiohead ale neměli skladbu v Hot 100 od roku 1995 (od "High And Dry"). Dalších jedenáct novinek se poskládalo v poslední dvacítce. Mezi nimi je třeba také čerstvá věc od R.E.M. "Supernatural Superserious", první hit kapely v Hot 100 od "Imitation Of Life" v roce 2001. Ve stovce je i nový singl Carrie Underwood "Last Name", třetí z její druhé desky a celkově už její devátá skladba v žebříčku. Díky "Lost" registrujeme i Michaela Bublého.

    Top 10 - singly:
  1. Mariah Carey - Touch My Body
  2. Leona Lewis - Bleeding Love
  3. Madonna ft. Justin Timberlake - 4 Minutes
  4. Lil Wayne - Lolipop
  5. Usher ft. Young Jeezy - Love In This Club
  6. Ray J ft. Yung Berg - Sexy Can I
  7. Jordin Sparks & Chris Brown - No Air
  8. Chris Brown - With You
  9. Sara Bareilles - Love Song
  10. Flo Rida ft. T-Pain - Low

George Strait - Troubadour
© facebook interpreta
Zatímco v Británii R.E.M. suverénně zvítězili, v Americe "Accelerate" porazil country zpěvák George Strait s novým albem "Troubadour". Texaský "král country" na ně byl příliš silný soupeř. Posuďte sami: doma má 68 platinových desek (kam je asi dává?) a je jedenáctý nejprodávanější interpret v Americe všech dob. V albovém country žebříčku posbíral už devatenáct jedniček, v hlavním žebříčku je ale na čele teprve potřetí. Strait prodal v minulém týdnu 166 tisíc kusů, R.E.M. na dvojce jen 115. "Accelerate" tak jen prodlužuje čekání kapely na další album číslo jedna. Naposledy se jim to povedlo před čtrnácti lety s "Monster". I tak je to ale pokrok od minulé desky, "Around The Sun" se dostalo maximálně na třináctku. Na trojku postupuje výběr "Now! 27", Day26 klesají z jedničky na čtyřku a na pětku se vyšplhal soundtrack k filmu "Alvin & The Chipmunks". Deska plná coververzí slavných hitů v podání zrychlených hlasů vandruje žebříčkem už od listopadu loňského roku, prodalo se jí už přes půl milionu kusů, ale tento týden je poprvé v Top 10.

Rapperka Trina boduje se "Still Da Baddest" na šestce a je to její první umístění v desítce. Stejný úspěch slaví i irský bard Van Morrison, jehož "Keep It Simple" je už album číslo 33 v americké stovce od roku 1967. Soundtrack k dokumentu o The Rolling Stones "Shine A Light" je jedenáctý, indie blues-rockeři The Black Keys jsou s "Attack And Release" na čtrnáctce a metalisté Sevendust okupují s "Chapter VII: Hope And Sorrow" příčku devatenáct. Neúspěch potkal novou desky Kylie "X", kterou neregistruje ani první padesátka žebříčku.

    Top 10 - alba:
  1. George Strait - Troubadour
  2. R.E.M. - Accelerate
  3. Různí - NOW! 27
  4. DAY26 - DAY26
  5. Různí - Alvin & The Chipmunks (OST)
  6. Trina - Still Da Baddest
  7. Danity Kane - Danity Kane
  8. Counting Crows - Saturday Nights & Sunday Mornings
  9. Rick Ross - Trilla
  10. Van Morrison - Keep It Simple

    Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY