Pojďte do kina na Bobby McFerrina

05.04.2008 11:52 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bobby McFerrin
© facebook interpreta
Projekci dokumentárního filmu "Beyond Words - The Bravo Profile" připravili pořadatelé pražského koncertu Bobby McFerrina ve spolupráci s kinem Světozor pro příznivce tohoto výjimečného hudebníka. Film bude uveden 7. dubna od 20.45 hod. v rámci pravidelného cyklu "Dokumentární pondělí" v malém sále kina Světozor.

Dokument režiséra a producenta Roberta Yuhase z roku 2003 představuje rozmanité umělecké polohy Bobby McFerrina a nahlédne i do jeho soukromí. Osobnost tohoto okouzlujícího amerického skladatele, dirigenta a především zpěváka dokreslují rozhovory s jeho hudebními kolegy - např. Herbie Hancockem či Chickem Coreou.

Charismatický hudebník s hlasem o rozsahu čtyř oktáv stane poprvé před tuzemským publikem 15. května v rámci projektu Strings Of O2. Bobby McFerrin je držitelem deseti prestižních cen Grammy, přičemž tři získal za slavný hit Don't Worry, Be Happy!, a na svém kontě má na dvacet milionů prodaných alb. Nestárnoucí hudebník patří k pozoruhodným osobnostem světové hudební scény. Každý jeho sólový koncert představuje neopakovatelný, magický zážitek, oslavu nevídaného hudebního talentu, spontaneity a improvizace. Koncert se uskuteční v pražském Kongresovém centru.

Předprodej posledních vstupenek na koncert Bobbyho McFerrina probíhá v síti Ticketpro. Podrobnosti ke koncertu a dalším aktivitám jsou k dispozici na webových stránkách projektu nebo na www.bobbyvpraze.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY