Aneta si při natáčení nového klipu užila nadhledu opravdu z výšky

22.02.2008 15:04 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© facebook interpreta
Jako nový singl vybrala Aneta Langerová ze svého aktuálního alba "Dotyk" svižnou skladbu "Vysoké napětí". Jedná se již o čtvrtý klip k písním ze zmíněné desky, která se stala nejprodávanějším albem u nás v roce 2007, a zpěvačce tak vynesla dvě ocenění Deska roku Allianz 2007 v kategoriích Zpěvačka a Absolutní vítěz.

Na podobě klipu má velkou zásluhu herec a muzikant Jan Budař, který vymyslel námět, spolu s Alešem Sukou napsal scénář a ještě se ujal režie. Sám Budař ke vzniku klipu řekl:"Jednou jsem na Šumavě ležel v posteli a přišla mi esemeska od Nikoly Langera, manažera Anety, že další klip by měl být na píseň "Vysoké napětí" a že teď hledají režiséra. Nelenil jsem a poslal jsem zpátky takový hodně odvážný námět, ale říkal jsem si - to nemůže vyjít. Já bych se bál to udělat, a to jsem muž a k tomu trochu kaskadér jako Belmondo, ale křehké děvče na začátku kariéry nikdy nebude chtít riskovat moje bláznivý nápady. Nicméně poslal jsem tu esemesku a jaké pak bylo moje překvapení, když mi přišla odpověď, že Aneta by do toho šla. A můj obdiv k její odvaze, pracovitosti a síle od té doby nebere konce."

Ani Aneta ve svém vyjádření nešetří poklonami: "Moc se mi líbí Honzův styl a některé z jeho videoklipů. Proto jsme ho oslovili při přípravách klipu 'Vysoké napětí'. Nápad, který Honza poslal tenkrát v sms, mě nadchl hned zpočátku, trochu jsem se bála, ale nakonec to byl skvělý zážitek, za což jak Honzovi, tak Alešovi Sukovi moc děkuju." O ději klipu je známo jen to, že se odehrává v tajemném luxusním hotelu a má překvapivou pointu, o které leccos naznačuje průvodní fotografie.

Nový klip předznamenává Anetino jarní klubové turné, které má být jen počátkem celoročního intenzivního koncertování, na které se zpěvačka chystá: "Každé vystoupení je pro mě velkou zkušeností, neustále se učím a snažím se zlepšovat v tom, co dělám. Potřebuju mít možnost se hudebně rozvíjet a zároveň být v přímém kontaktu s lidmi. Proto máme letos v plánu opravdu hodně koncertovat. Moc se na to těším." V nejbližší době se fanoušci mohou vydat na tyto koncerty:

7.3. Dům kultury Šumperk
8.3. Klub Orlovňa Skalica SK
9.3. Velký sál Záložny Litovel
10.3. Dům kultury Ostrava
12.3. Klub Žlutý Pes, Pardubice
15.3. Dům kultury Litoměřice
20.3. Městský společenský dům Kolín
21.3. Kulturní centrum Jitka Jindřichův Hradec
22.3. Sokolovna Bozkov
23.3. Dům kultury Mladá Boleslav
18.4. Kongresový sál hotel Dukla, Znojmo 19.4. Kulturní dům Stará Břeclav, Břeclav (dvojkoncert s Michalem Hrůzou)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY