Jack Johnson chytil dobrou vlnu i v Americe

14.02.2008 13:40 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Sleep Through The Static" Jacka Johnsona už oficiálně vládne jak v Británii, tak i v Americe. Havajský písničkář navíc zlomil rekord v týdenním prodeji alb na internetu. Sheryl Crow se musí spokojit už počtvrté v řadě jen s dvojkou. V singlech je znovu v čele Flo Rida s "Low".
Flo Rida - Low
© facebook interpreta
Rapper Flo Rida se s "Low" drží na čísle jedna singlového žebříčku jako klíště a pořád žádná známka opotřebování. Flo Rida i nadále prodává nejvíce singlů na internetu, drží si i airplay a vede už dokonce i v Pop 100. Na dvojce je znovu Chris Brown s "With You" a nic se nemění ani na třetí příčce, kde je Rihanna s "Don't Stop The Music". "No One" Alicie Kyes si vyměnilo místo s "Apologize" OneRepublic a Timbalanda a to je jediná změna v Top 5. Francouzská zpěvačka Yael Naim a její reklamou objevená skladba "New Soul" i nadále postupuje, zatím se zastavila na sedmičce. Novinku v desítce mají Buckcherry, jejich "Sorry" prorazilo brány elitní společnosti. Mimo naši pozornost se na dohled desítce posunul singl Miley Cyrus "See You Again". Je zatím dvanáctý a už dávno se stal nejúspěšnější skladbou hvězdy z Disneyho televizního kanálu. Top 50 vítá The-Dream a "Falsetto" zaznamenávající postup na číslo 39. Nejvýše postavenou novinku týdne má Lenny Kravitz, jehož "I'll Be Waiting" startuje na čísle 73. V Hot 100 jsme ho naposledy registrovali v roce 2005 s "Lady". "Love Is Free" od Sheryl Crow je o čtyři příčky níže a novinka Colbie Caillat "Realize" boduje na čísle 86.

    Top 10 - singly:
  1. Flo Rida ft. T-Pain - Low
  2. Chris Brown - With You
  3. Rihanna - Don't Stop The Music
  4. Alicia Keys - No One
  5. Timbaland ft. OneRepublic - Apologize
  6. Sara Bareilles - Love Song
  7. Yael Naim - New Soul
  8. Snoop Dogg - Sensual Seduction
  9. Sean Kingston - Take You There
  10. Buckcherry - Sorry

Jack Johnson - Sleep Through The Static
© facebook interpreta
Stejně jako v Británii, i v albovém žebříčku Billboardu se vedení ujal Jack Johnson s novým albem "Sleep Through The Static". Výsledek za první týden je 374 tisíc prodaných kusů, když více než třetina z toho se prodala na internetu. 139 tisíc digitálních downloadů za týden je dokonce nový rekord, Jack Johnson porazil o několik tisíc dosavadního držitele titulu "Graduation" Kanye Westa. Pro havajského zpěváka je to druhé číslo jedna, po "Sing-A-Longs And Lullabies", tedy písní z filmu "Curious George", které žebříček vedly před dvěma lety. Na dvojce startuje Sheryl Crow, ale "Detours" nepřekročilo ani hranici sta tisíc prodaných kusů, což je nejméně od jejího debutu. Sheryl navíc kuriózně s novou deskou počtvrté za sebou startuje na čísle dvě. Alicia Keys klesá s "As I Am" na trojku, na čtyřce začíná svou pouť Lenny Kravitz s "It Is Time For A Love Revolution". Věřte nebo ne, je to nejlepší žebříčkové umístění Kravitzovy studiové desky, lépe na tom byl už jen výběr hitů v roce 2000. Poslední novinkou v Top 10 je "Watershed" K.D. Lang, její první studiové album nového materiálu od začátku tisíciletí. Kontroverzní zpěvačka takto vysoko bodovala naposledy v roce 1992 s "Ingénue". Na třináctce startuje hiphopový soundtrack k druhému dílu filmu "Step Up 2: The Streets". Žebříčkový přeborník z 90. let, saxofonista Kenny G se po šesti letech vrací s novým albem, "Rhythmn And Romance" se prodává výhradně v kavárnách Starbucks, ale stačí to jen na čtrnáctku. Další novinky najdeme až ke konci první stovky, číslo 81 patří Nada Surf a "Lucky". Hot Chip se poprvé objevují v pořadí Billboardu s "Made In The Dark" na čísle 108. Bude zajímavé sledovat, jak příští týden zahýbají pořadím Grammy. "River: The Joni Letters" Herbie Hancocka oceněné jako nejlepší album roku dosáhlo zatím maximálně na číslo 118 a prodej nepřekročil ani hranici sta tisíc kusů. Dá se očekávat, že za týden bude minimálně v Top 20, ostatně teď už vykukuje na čísle 158. Další postup určitě čeká i "Back To Black" Amy Winehouse, když britská zpěvačka tento týden poskočila na číslo 24.

    Top 10 - alba:
  1. Jack Johnson - Sleep Through The Static
  2. Sheryl Crow - Detours
  3. Alicia Keys - As I Am
  4. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  5. Různí - 2008 Grammy Nominees
  6. Různí - Juno (OST)
  7. Mary J. Blige - Growing pains
  8. K.D. Lang - Watershed
  9. Různí/Miley Cyrus - Hannah Montana 2/Meet Miley Cyrus
  10. Taylor Swift - Taylor Swift

    Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY