Minisukně a pár kousků navíc

30.12.2007 05:00 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Svou třetí desku "The Best Damn Thing" vydala Kanaďanka Avril Lavigne už v polovině letošního roku. Po nějaké době se rozhodla přihodit pár nevydaných skladeb, remixů a navrch i bonusové DVD s dalším poměrně příjemným materiálem, jako jsou videoklipy či živá vystoupení.
6/10

Avril Lavigne - The Best Damn Thing (Limited Edition)

Skladby: CD - Girlfriend, I Can Do Better, Runaway, The Best Damn Thing, When You're Gone, Everything Back But You, Hot, Innocence, I Don't Have To Try, One Of Those Girls, Contagious, Keep Holding On, Alone, I Will Be, I Can Do Better (Acoustic), Girlfriend (The Submarines' Time Wrap '66 Mix), Girlfriend (Dr. Luke Remix feat. Lil' Mama)
DVD - Live Performances From The Orange Lounge: Everything Back But You, Girlfriend, Hot, When You're Gone; Videos: Girlfriend, When You're Gone, Hot, Girlfriend Dr. Luke Remix feat. Lil' Mama)
Vydáno: 19.11.2007
Celkový čas: 58:09
Vydavatel: Sony Music
Avril Lavigne jsem si nikdy nedokázal zařadit. Na jedné straně to byly fajn hity, na druhé straně nelze přehlédnout její šílená vystoupení, kdy jí kolikrát trvalo půl skladby, aby se trefila do správné tóniny. Můj pohled si vylepšila předchozí deskou "Under My Skin", která obsahovala několik vynikajících skladeb a spolupráce s lidmi jako Chantal Kreviazuk jí jedině pomohla. Proto bylo poslední album "The Best Damn Thing" na mém seznamu očekávaných desek letošního roku. Přibližně půl roku po jejím vydání se na pulty dostalo také limitované vydání, obsahující též bonusové DVD.

"The Best Damn Thing" mě zklamalo. Po úspěšném vrhnutí se do poprockových písničkářských vod jsem doufal, že v podobném duchu bude Avril pokračovat. Jak už je ale dnešním trendem, spousta zpěváků se chce hlavně dobře bavit, a možná právě proto odhodila poprocková princezna svou vážnou tvář, oblékla minisukni a rozhodla si ještě trochu užít. Většinu desky tak tvoří rychlé skladby s nádechem pop punku, mezi které jsou zasazeny poměrně sentimentální balady, jež ale pro mě představují vrchol celé desky a částečně se nesou v duchu předchozího alba.

Limitovaná edice nabízí kromě původních dvanácti skladeb ještě pět bonusů: dvě nevydané skladby, akustickou verzi "I Can Do Better" a dva remixy hitu "Girlfriend". Za zmínku rozhodně stojí balada "I Will Be", kterou mezitím stihla nahrát i britská vítězka soutěže X Factor Leona Lewis. Bonusové DVD obsahuje videoklipy k zatím vydaným singlům z desky ("Girlfriend", "When You're Gone", "Hot") a navíc i remixovou verzi "Girlfriend" s přizvanou Lil' Mama. Kromě toho na něm najdete živé verze pár skladeb z aktuální desky. Nic převratného, ale přítomnost všech těchto bonusů rozhodně potěší a je jenom plusem.

Srovnám-li "The Best Damn Thing" s jeho předchůdcem, zůstává za ním o pořádný krok pozadu. Radost ale rozhodně udělá těm fanouškům, kteří se rádi baví, a vychutnají si tak její současnou poněkud odlehčenou polohu. Několik skladeb navíc a DVD se zajímavými bonusy je zkrátka zpříjemněním.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY