Slušný rozjezd. Ale podle špatné šablony

20.11.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Poprvé jsou na albu pouze čtyři, a možná i proto si stěžují, že nikdy nebyli chlapeckou skupinou. Backstreet Boys ale truchlí nad nesprávným hrobem. Novinka "Unbreakable" názvem sice naznačuje, že by chtěli být nezničitelní, ale opak je pravdou. Tahle deska jejich kariéru do hvězdných výšin rozhodně nevrátí.
4/10

Backstreet Boys - Unbreakable

Skladby: Intro, Everything But Mine, Inconsolable, Something That I Already Know, Helpless When She Smiles, Any Other Way, One In A Million, Panic, You Can Let Go, Trouble Is, Treat Me Right, Love Will Keep You Up All Night, Unmistakable, Unsuspecting Sunday Afternoon
Vydáno: 29.10.2007
Celkový čas: 48:53
Vydavatel: Sony Music
Výrok Nick Cartera o tom, že se nikdy necítili být chlapeckou kapelou, mě docela pobavil. Jemu samotnému je asi pravda zahalena do neprůhledného oparu Akt X, ale řadovému posluchači je to jasné jako facka: Backstreet Boys jsou a vždy byli boyband jako ze škatulky. Kevin Richardson je před aktuální nahrávkou raději opustil, aby se nemusel účastnit dalšího ponoru do vod průměru a vyčpělosti. Zkušení producenti John Shanks (jeho kvality vyzkoušeli Hilary Duff, The Corrs nebo Sting) a Dan Muckala (ten pomáhal 'NSync a Mandy Moore) však z nich nevymáčkli nic víc, než co byste od nich již někdy neslyšeli.

"Unbreakable" má ještě jeden velký neduh. Pravda, pokukuje dospělácky, ale má stále duši náctiletého školáka a dělá stejné hrubky jako na minulé "Never Gone". Aranžmá jsou dokonale vypulírovaná, ale po chvilce zavání nudou. Textařská nicota dokázala vyšplhat na další level a zároveň raději nevstoupila ani do dvorany slávy (tedy do bookletu).

Cukrátka se tu rychle rozpouštějí na jazyku, i když pár potenciálních hitů, včetně prvního singlu "Inconsolable", tu zručný hledač najde. Zbytek se však táhne jako špatně udělaný karamel, který nezkušený cukrář už trochu připálil. "Unbreakable" je vyrobeno stejným postupem, vše dobré i zlé se tu sešlo na jedné hromadě a výsledek je daleko za očekáváním. Hezký kukuč zůstal, hudba se ale nahnula k dospělému kýči pro ranní vyprošťovací vysílání jedné nejmenované rádiové stanice.

Backstreet Boys si to vyšlápli dobrým směrem, ale ten krok opět nebyl dokončen. "Unbreakable" je tak vlažný kus, stejně jako jako minulé album "Never Gone".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY