Jak se vytrácí milovaný úsměv

22.11.2007 12:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Le Monde je projekt, pod kterým se podepsal Peter Fider. Ano - ten, který nás obdařil již skupinami Holki a Verona. Tentokrát je opět pouze v zákulisí a tahá za provázky loutek. Le Monde je prý r'n'b, ale nenechte se nachytat, je to mix všeho možného a cool to rozhodně není.
2/10

Le Monde - Vzducholoď

Skladby: Intro, Vzducholoď, Another Chance, Dej mi, Nebudem ztrácet čas, I Love You Smile, Forever Gone, Shake That Ass, Still Hood (feat. Frenchy), Pain, Deeper; bonus: Could It Be (Nebudem ztrácet čas)
Vydáno: 19.10.2007
Celkový čas: 38:57
Vydavatel: Parlophone
O několik čísel větší kapsáče, kšiltovku a vytahané triko jsem nechal hezky ve skříni. Pro dnešek jsem zvolil normální popový look a vyrazil na playbackovou show dvojice Le Monde. Od počátku mi zde něco nehrálo. Rozpoznával jsem v tom práci jednoho člověka, který je dobrý programátor, studiový guru a snaží se stále přicházet s nápady, ale jaksi s razítkem prošlého zboží. Ten největší třesk módních trendů mu prostě vždy projede mezi prsty. A pak mi to došlo. Holki a Verona mu nestačí, teď Peter Fider jede v Le Monde.

Ústřední dvojicí nového projektu tvoří Derrick Wilson (rap) a Alice Konečná (vokál). "Vzducholoď" je čistému r'n'b vzdálená na hony, mnohem více tomuto stylu snad daly i Black Milk. Tato placka je spíš pop říznutý náznaky komerčního hip hopu a dance music. "Another Chance" vám připomene staré dobré Snap!, jejich pecky "Marry Had A Little Boy" a hlavně "Colour Of Love". Je tu však rozdíl, Turbo B je mnohem lepší rapper než Derrick. Alice se snaží, ale v pomalé "Deeper" jasně vyplave na povrch, že jí anglické frázování jen a jen komplikuje život.

Další podpásovkou je coververze "I Love You Smile" Shanice, kde jsou ty časy, kdy toto frčelo - tragikomické číslo zmaří pokus o povedený aprílový žert. "Shake That Ass" jediné funguje tak, jak má. Mám však tušení, že kdyby u toho byl alespoň Sámer Issa, mělo by to větší drive. Naštěstí, když bych poupravil výrok pana Beana z jeho prvního velkofilmu, mohu říci - předně ta deska je krátká a nemá smysl více tápat.

Le Monde se svou vzducholodí zmateně létají nad zdejší krajinou, rádia je sice občas smířlivě vpustí do svých vysílacích časů, ale po chvíli půjde život dál a po Le Monde se slehne zem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY