Brad Mehldau Trio rozvášní ve středu Rudolfinum

04.11.2007 11:11 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Brad Mehldau Trio
© kulturzelt-kassel.de
V České republice nyní probíhá řada různě zaměřených festivalů. Jedním z nich je také festival Struny podzimu, jehož největší hvězdou je Brad Mehldau Trio, které vystoupí již tuto středu 7. listopadu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Brad Mehldau svou první sólovou desku "Introducing Brad Mehldau" vydal v roce 1995. Následně natočil pět alb v sérii "The Art Of The Trio" nebo například zvukově experimentální album "Largo" v produkci Jona Briona. Hostoval i v souborech mnoha jazzových kolegů a pro sopranistku René Fleming zhudebnil Rilkeho básně. Při výběru coververzí Mehldauvovo trio podrobuje svému stylu například i skladby The Beatles, Radiohead, Nirvany nebo anglického písničkáře Nicka Drakea. V posledních několika málo letech spolupracuje s Patem Methenym, výsledkem čehož jsou již dvě albové nahrávky.

Brad Mehldau se vrací do Prahy po velmi krátké době. Vyprodaná Dvořákova síň pražského Rudolfina si přesně před rokem vysloužila ovacemi ve stoje celých šest přídavků. Tentokráte ovšem Mehldau nepřijíždí sám, ale konečně také se svým triem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY