Skupina Here pokřtí nové album

25.09.2000 23:41 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

Here
© facebook interpreta
Třetí řadové album vyškovských Here se jmenuje "Double Happiness" a produkoval ho Jan P. Muchow ze spřízněné Ecstasy Of St. Theresa. Here, kteří se úspěšně představili publiku na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech, na desce experimentují s progresivním popem. V křehkých skladbách působivě propojují zvuky akustických nástrojů s elektronickým ruchem a moderními beaty, podmanivé melodie kombinují s ambientními a triphopovými náladami. Přitom si pořád zachovávají svou specifickou tvář. Na albu se objeví i skladba "Got 2 Be" ze soundtracku k filmu Samotáři, ovšem v pozměněné verzi.

Kromě Muchowa se na desce podílela také řada zajímavých hostů. Jedněmi z nich jsou i osmašedesátiletý jazzový trumpetista Jaromír Hnilička z orchestru Gustava Broma a flétnistka Veronika Pěnčíková. Deska má zřejmé ambice oslovit nejen domácí posluchače, ale i publikum v zahraničí, především ve Francii, neboť atmosféra většiny skladeb evokuje prostředí pařížských barů a kaváren. Část nového repertoáru je ostatně nazpívána právě ve francouzštině.

Desku vydá počátkem října firma Monitor-EMI na značce Escape a její křest proběhne 25. října v klubu Futurum za účasti hostujících Priessnitz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY