Dobrá hudba na netu zdarma a legálně (18)

25.09.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Green Day
© music.com
Green Day mají svou největší slávu, která se odehrála během vydání alba "Dookie" s hitem "Basket Case" už pravděpodobně za sebou, ale stále je s nimi docela sranda a na počátku října pro své fanoušky připravili nové album s názvem "Warning". Protože se nedá příliš očekávat, že skladby z něj budeme slýchat na tuzemských rádiích, snad vás potěší alespoň možnost poslechnout si na internetu jejich nový singl "Minority". Ačkoli se na nové desce podle svých slov od svého typického tříakordového punkrocku odvrátili, tato písnička má přesně ten náboj, který si fanoušci u Green Day oblíbili. Celou písničku si můžete poslechnout tady.

Def Leppard
© defleppard.com
O Def Leppard se nedávno po dlouhé době psalo téměř na všech hudebních serverech, bohužel důvodem nebyl jejich nějaký hudební úspěch, ale skutečnost, že na jednom americkém koncertě museli hrát kvůli tamním nařízením tak potichu, že některým fanouškům vraceli vstupné za to, že vystoupení slyšeli velmi špatně. Kapela samozřejmě z celého koncertu neměla příliš dobrý pocit, a proto odehrála i speciální přídavek, ale zařekla se, že už nebude hrát nikde, kde existují podobná pravidla omezující hlučnost koncertu. Pokud si kapelu chcete vychutnat živě, můžete si stáhnout jejich překrásnou baladu "Two Steps Behind" v živém provedení z jednoho letošních koncertů. Ovšem jednoho z těch "ohulených naplno". Písničku si můžete stáhnout odtud.

David Coverdale
© facebook interpreta
David Coverdale je jeden z nejvýraznějších rockových zpěváků posledních téměř třiceti let. Byl frontmanem Deep Purple, největší úspěchy ovšem zažil s kapelou Whitesnake. Natáčí však také sólově a odkaz na jednu písničku z jeho repertoáru s názvem "Slave" vám dnes nabízíme ke stažení. Jedná se o příjemnou (téměř) baladu, která jako by vypadla z nějaké desky Led Zeppelin, ostatně s jejich kytaristou Jimmy Pagem několik let spolupracoval. Stahujte odtud.

A samozřejmě, pokud to snad nevíte, téměř sedm stovek legálních skladeb si můžete stáhnout přímo od nás z MusicServeru. Stačí kliknou tady.

Víte, kde se dají sehnat dobré a legální nahrávky v mp3 či jiných formátech nebo kde je k mání skvělý koncert či videoklip nebo...? Napište nám!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY