Slyšeno v předstihu: Serj Tankian - Elect The Dead

08.10.2007 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Serj Tankian - Elect The Dead
© facebook interpreta
Zbavit se nálepky frontmana System Of A Down je se svou domovskou kapelou spojen silným poutem. Je to znát i z jeho první sólové desky "Elect The Dead", která vyjde 22. října. Armén narozený v Libanonu a trvale žijící v Los Angeles na albu potvrzuje dvě věci: jednak že mu je nadále blízká crossoverová, HC/metalová hudba, jednak že lidé spojení se SOAD nedělají špatnou muziku. Všichni, kteří milují Systémy pro jejich výbušnost, melodie kombinované s šílenými rytmickými a kytarovými výlevy, pro jejich nekompromisní pohled na svět, budou mít z očekávané Tankianovy nahrávky radost.

V rozhovoru pro musicserver čtyřicetiletý hudebník prohlásil, že "Elect The Dead" obsahuje niternější a osobnější materiál, než s jakým se lze setkat na deskách jeho domovské kapely. Těžko říct, co si pod tím představit. Že je nahrávka přímočařejší? Že některé melodie jsou jak z popové databáze? Že se víc pracuje s přechody a rytmickými fázemi? Že album není, ač se to první poslech nemusí zdát, tak "ujeté" jako třeba geniální "Hypnotize"? Nebo že texty jsou ještě radikálnější, než jaké tvoří s Daronem Malakianem?

System Of A Down
© soadfans.wz.cz
Na to si bude muset každý fanoušek odpovědět sám. "Elect The Dead" bude mít o úspěch ale postaráno, protože - a to můžu říct, byť nejde o recenzi - deska je to velmi dobrá. Ano, možná místy trochu prvoplánově provokativní, ale hudebně výtečná, mnohovrstevná, v podstatě zpěvná. A samozřejmě tvrdá, na tom se nic nemění.

"Elect The Dead" by mělo vyjít v pondělí 22. října. V éteru a na internetu už jste si mohli prohlédnout jak video k písni "The Unthinking Majority", tak poslechnout úvodní singl "Empty Walls". Tracklist desky bude následující: Empty Walls, The Unthinking Majority, Money, Feed Us, Saving Us, Sky Is Over, Baby, Honking Antelope, Lie Lie Lie, Praise The Lord And Pass The Ammunition, Beethoven's Cunt, Elect The Dead.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY