Chcete tričko s logem "Kill Minimal"?

19.09.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Shir Khan je tak trochu sázka do loterie. Nikdy nevíte, co tento expert vytáhne a z čeho bude jeho set poskládaný. Pohrává si s vtípkem, že jakýkoliv minimal neexistuje a pak vám s vážnou tváří vmete do přehrávače dvojdisk "Maximize!". Sestavená všehochuť vás chytne za flígr a bude bavit do posledních chvil.
7/10

Různí - Maximize!

Skladby: CD1: Shir Khan - Metamorphosis Cutup, Sirius Mo - Allthegirls, Simian Mobile Disco - It's The Beat (Sirius Mo RMX), Justice vs Gambit - Steamulation vs Spektrum - Day May (Acapella & Bonus Beat), Tepr - En Direct de la Cote (Alavi Rerox), Munk - Mein Schatzi (Zongamin Remix Midnight Mike Edit Bonus Beats) vs Studio R feat. Mocky - Clapz (Acapella), Riot In Belgium - La Musique (Adam Sky RMX), Shit Robot - Wrong Galaxy, Diskokaine - Trans Mania (Kompute feat. Traxx Jacks Mix), Filewile feat. RQM - Damn (Roundtable Knights RMX), Nicky Vanshe & Dangerous Dan - Around The World, Sergej Auto - Yeehaw! Humans Is Target vs I-Robots - Frau (Acapella) vs Edu K - Sex-o-matic (Acapella), The Go! Team - Ladyflash (Simian Mobile Disco RMX), Duke Dumont - When I Hear Mu’sic, O.Lamm - Open Malice, Crookers - Just Ghetto, Yuksek - Composer, Justine Electra - Killalady (Surkin RMX), Holy Hail - Born Of A Star (Shir Khan RMX), Jahcoozi - BLN (White Dress RMX) / CD2: Sirius Mo - Olldi, Phon.o - Booty Lickin', Superthriller - Ahjustwannadance, Gameboy/Gamegirl - Sweaty Wet/Dirty Dump, Frank West - The Message, Audioporno feat. Roxy Cottontail - Blonde Bunny Bounce (NY NY Radio Version), DJ Sandrinho - Italiano Lento, Sinden & Count Of Monte Cristal - Tamborzuda (Rave New World Mix), Tetine - L.I.C.K. My Favela, The Killergroove Formula - Out Of Money (Malente's Crazy Ass Dub), Hijack - Hijackin (Herve's FxxK Mix) , Shadowdancer - End Hit, Stereotyp - Boy Da Cara Breta, Sharon Phillips - Want2/Need2 (Switch Main Mix) , Robosonic - Die Verwandlung (Jesse Rose RMX) vs Namosh - Cold Cream (Vocal Only), NIYI - 808 Klap, Busy P - Rainbow Man, Adam Sky vs Mark Stewart - We Are All Prostitutes, Shapemod feat. Captain Comatose - Black Pants, Free Blood - Quick And Painful, Martin Peter feat. Mark Stewart - Psychoville (Digitalism RMX), Fluffy Target VS Avenue D - R2F, Lucky 13 And The Downtown Scene - Party Morión, Jammin' Unit - Never Been On E
Vydáno: 31.08.2007
Celkový čas: 76:52 + 78:02
Vydavatel: Exploited
Když vám mezi cédéčky přistane jako omalovánky pestrobarevný obal kompilace "Maximize!", nejprve si řeknete, že to je úlet. Když však tento digipack rozevřete a jeden z disků vložíte do přehrávače, docvakne vám, že to vše má svou logiku a opodstatněnost. Vše je totiž výtvorem dýdžeje Shir Khana, který je nejenom na berlínské scéně uznávaným pojmem, co se týče jeho mistrných setů, které občas totálně postrádají smysl. To proto, že v nich mixuje kvanta stylů. Jeho live mixy jsou i tak trochu mash-upy a ani v tomto není "Maximize!" nějakou výjimkou, to by nebyl on! Kdesi prohlásil, že minimal vlastně neexistuje a že to je holý výmysl, dokonce prý rotují trika s motivem Kill Minimal (chci ho!), ale těžko říci, jestli to není nějaká kachna neexistujícího bulvárního plátku.

Umíchaný koktejl má příchutě sestavené od funku, přes electro crossover, nu-rave, electroclash, techno, minimal (nenáviděný?) a konče u oldschool acid housu a patosu osmdesátek. Trošku moc velký přesah? To se vám jen zdá, mashupista Shir Khan ví, kam má hrábnout, aby to bylo dost sexy, zábavné a cool. Trošku moc klišé? Vůbec, boa je však na večírku vítaným módním doplňkem!

Úvodní intro "Metamorphosis Cutup", v kterém vás rozpláče i Chris Isaak (ano, je tu kousek nesmrtelné "Wicked Game"), je jen bláznivým navigátorem do dalších minut. Béčko "Steamulation" z prvního singlu Justice, Simian Mobile Disco, The Go! Team, Digitalism - všichni hrdinové této doby tu nechybějí. Shir Khan občas vezme jen malý střípek a dosadí zcela jiný motiv. Mezi touto sešlostí najdete i Adam Skyho (no, není to nikdo jiný než Adamski, "Killer" je nezapomenutelným zásekem do historie!), ten se tu prezentuje jako zručný remixér, ale má tu i jednu žhavou novinku. Ta vyjde v říjnu na vinylu, jedná se o kolaboraci s Markem Stewartem a track se jmenuje "We Are All Prostitutes". Shrnuto a sečteno - první disk má větší koule, druhý místy pokulhává.

Shir Khan si dal velké sousto, důkladně jej prožvýkal a výsledkem je "Maximize!". Místy těžko uvěřit, že se jedná o live set, ale s přimhouřením oka tomu věřím. Tento mix s přívlastkem mash-upu šlape, baví, ale ve finálním průměrování známek to je trochu lepší a šťastná sedma.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY