Českou republiku čeká nášup post-rocku

23.08.2007 19:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

One Starving Day
© onestarvingday.com
Není pochyb, že se post-rock stává stále vyhledávanějším žánrem pro hudební fandy. Jiný přístup k rocku a častý emocionální nářez prostě láká. Stejně tak se v našich končinách stále častěji objevují koncerty post-rockových kapel. Vzpomeňme jen pražské koncerty Red Sparowes, 65daysofstatic či loňské úspěšné koncerty japonských Mono. V rozmezí dvou následujících týdnů se nyní můžeme dočkat vystoupení dalších pěti kapel, které s tímto žánrem koketují či se mu zcela oddaly.

První koncertní show si budeme moci vychutnat již tento pátek. Do Prahy dorazí neapolská kapela One Starving Day a němečtí Daturah. Italové jsou z velké míry ovlivněni hardcorem, jejich hudba je velmi temná a úzkostná, nechybí v ní ale ani zklidněné ambientní plochy. Daturah, kteří sami svou hudbu nazývají instrumental-ambient-noise-rockem, bychom mohli s čistým svědomím zařadit do klasické post-rockové vlny. Koncert se koná v pátek 24.8. od 19:30 v pražské Sedmičce na Strahově. Vstupné na tuto akci je pouhých 190 Kč.

Pokud minete páteční vystoupení, můžete to napravit dalším post-rockovým koncertem. V září nás navštíví američtí Ostinato, kteří zde úspěšně vystupovali již na jaře společně s Maserati. Podporu jim budou dělat krajani Wrecketh a pražští Ufajr. Ostinato umí namíchat skvělý hudební koktejl a nebojí se experimentovat. Ve své hudbě míchají prvky post-rocku, dreampopu či noise a patří mezi kapely vyčnívající z post-rockových zaběhnutých postupů a spolu s Wrecketch, kteří hrají svůj netradiční dynamický rock nabitý neskutečnou energií, jsou zárukou kvalitní podívané. Čeští Ufajr se budou moci pochlubit svým materiálem z právě vydaného EP. Poznamenejte si tedy i 9. září, 19:30 h ve strahovské Sedmičce, vstupné bude i na tuto akci ve stejné výši, tedy 190 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY