Osmý Rock For Church(ill) podpoří funk-rock Red Lotus

23.06.2007 08:17 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Rock For Church(ill)
© Rock For Church(ill)
Od pátku 24. srpna do soboty 25. srpna se ve Vroutku u Podbořan uskuteční už osmý ročník největšího letního hudebního festivalu v severních Čechách Rock For Church(ill).

Za dobu své existence si festival vybudoval silnou pozici na letní festivalové scéně jako akce, která svojí kvalitou láká každý rok více lidí. Minulý, tedy sedmý ročník byl zatím nejúspěšnějším v historii - navštívilo ho více než tři tisíce osm set diváků. Jako hlavní hvězdy se zde představili například Wohnout, Polemic, B.S.P., Hevein, Skyline, -123 min. a další.

I letos bude snahou pořadatelů podpořit rekonstrukci a údržbu jednoho z nejstarších kostelu ve střední Evropě a zároveň jedné z největších kulturních dominant celého regionu, románského jednolodního tribunového kostela sv. Jakuba Většího ve Vroutku, pocházejícího z dvacátých let třináctého století. Z tohoto důvodu je akce pojmenována Rock For Church(ill), to znamená Rock pro nemocný kostel.

Festival se opět uskuteční v krásném zeleném areálu Myslivny a nabídne širokou nabídku kvalitních hudebních skupin nejen z České republiky. Snahou zůstává částečně se odlišit od ostatních letních festivalů tak, aby byl důvod pro jeho návštěvu.

Vedle celé špičky české hudební scény se jako zahraniční hosté představí německá funky formace Sorgente, která na minulém ročníku sklidila nejbouřlivější ovace ze všech. Lahůdka pro milovníky skotačivé hudby na pomezí funky, ska a rock'n'rollu. Další přislíbený interpret, slovenská partička Polemic , je již v ČR dostatečně známý. Jako exotický bonbónek akce pak vystoupí americká černošská funk-rocková formace Red Lotus v čele s výraznou zpěvačkou Rozz, což bude sousto pro milovníky kapel Living Colour, King's X nebo 24-7 SPYZ. Dále se představí německá r'n'b/funk/soul/hiphopová formace Groove Guerilla v čele s charismatickou černošskou zpěvačkou z Jižní Afriky jménem Nicole.

Pro návštěvníky bude zajištěn kvalitní profesionální servis včetně bohaté gastronomické nabídky a alko i nealko nápojů, kvalitní hygienické zázemí a profesionální bezpečnostní služba, která se postará o bezpečný a klidný průběh festivalu. Zároveň bude k dispozici prostorné stanové městečko, kde si návštěvníci mohou vytvořit domácí základnu pro svůj pobyt.

Vstupné v předprodeji stojí 300,- Kč na osobu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY