Celosvětový Svátek hudby oslaví i dvacet pražských klubů

16.06.2007 17:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Svátek hudby
© facebook interpreta
V první letní den, 21. června, zasáhne Prahu Svátek hudby, akce pro všechny, pro něž hudba něco znamená. Dvacet tamních klubů se rozezní produkcí profesionálních i amatérských muzikantů. Vstup na všechny koncerty je zdarma.

Léto nepřichází jen tak, ale v rytmu hudby. Fête de la musique v Paříži, National Music Day v Londýně, Mezinárodní den hudby v Kostarice... Svátek hudby v Praze. Princip je jednoduchý: hudba zaplaví město, známá i méně předvídatelná místa. Je to bláznivý nápad, který se ve Francii a po celém světě prosazuje od roku 1982. Celé město je zváno, aby se podílelo na této oslavě bezprostřednosti, jedni jako hráči, ať už amatérští či profesionální, a druzí jako posluchači, kteří procházejí z jednoho koncertu na druhý.

Na dvaceti místech tak vystoupí během jednoho večera na šedesát účinkujících. Svátek bude mít mnohožánrový rozsah od jazzu, přes blues, folk, alternativu až po rock. Ve výčtu míst se jedná například o Rock Café, Francouzský institut, Lucerna Music Bar, Klub Vagon, Café Mlýnská, Futurum music bar, Cross Club, Popo café petl, Klub Akord, Baráčnická rychta, Slovenský institut, Maďarský institut a další místa.

Program akce najdete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY