Manu Chao po šesti letech ohlásil nové album

06.06.2007 14:11 - Martin Dobiáš | foto: facebook interpreta

Manu Chao
© musique.evous.fr
Manu Chao naposledy do uší posluchačů svým rázným a pro něj tak typickým mixem žánrů latino, reggae, folku a popových melodií udeřil přesně před šesti lety deskou "Próxima Estación: Esperanza". To ale neznamená, že by Manuel ve volném čase jenom šoupal nohama. Stihl natočit živé koncertní DVD Babylonia En Guagua, svou první zcela francouzskou nahrávku "Sibérie m'était contéee" a spolupracovat s širokým spektrem interpretů z celého světa. K nejpodařenějším rozhodně patřila jeho produkční činnost na albu "Dimanche à Bamako" slepého páru Amadou & Mariam z afrického Mali.

Konečně se však rozhodl ukojit i své skalní fanoušky a na září letošního roku přislíbil vydání novinky "La Radiolina". Na otázku, jak bude deska po zvukové stránce vypadat, odpovídá: "Nejsem příliš objektivní. Budou znát tvrdší kytary než na předchozích nahrávkách - něco mezi tím, co jsme hráli na koncertech a studiovou tvorbou. Prostě trochu víc rock. Většina písní bude ve španělštině, některé v angličtině a francouzštině a možná jedna v portugalštině."

Na albu bude spolupracovat i polský ilustrátor Jacek Woźniak, jehož malířské nadání Manu využil už při tvorbě bookletu pro "Sibérie m'était contéee". Pro nedočkavce je nyní na oficiálních stránkách zpěváka k dispozici mp3 s novým singlem "Rainin In Paradize" a nový videoklip.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY