Ostrava slavila Anděly se svým Kryštofem

17.03.2007 22:50 - Benjamin Slavík | foto: facebook interpreta

Anděl N
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Výroční ceny Akademie populární hudby Anděl Allianz 2007 se udělovaly už pošestnácté ve své historii, tentokrát v Ostravě. Večerem provázel frontman "domácí" kapely Richard Krajčo, ten si od moderování odpočinul pouze třikrát, a to pokaždé, když se svou skupinou Kryštof přebíral cenu - na pódiu si vyzvedl ocenění za skupinu roku, píseň roku i cenu v kategorii nejlepší deska v žánru pop a dance.

V ostravské ČEZ Aréně během ceremoniálu vystoupila také řada interpretů. Mimo jiné Aneta Langerová naživo představila nový singl "Malá mořská víla", vlasatý rocker Láďa Křížek svou novou soft&heavy tancovačku, Lucie Bílá s Guločar odječela starý hit "Láska je láska" a program uzavřela hvězda letošních cen kapela Kryštof s písní z oceněné desky "Rubikon". Patosu bylo na rozdávání, ale to už k podobným akcím patří.

Pro cenu za místo v Síni slávy, kterou byl honorován zesnulý hitmaker Karel Svoboda, si přišla jeho manželka Vendula se synem skladatele Petrem. V těchto chvílích ostravská hala aplaudovala nejvíce. Zpěvákem roku se stal Matěj Ruppert z Monkey Business, zpěvačkou zaslouženě Anna K, nejlepší rockovou desku dle akademie poměrně překvapivě natočila parta Wohnout, čímž za sebou nechala oblíbené stálice českého publika - kapely Kabát a Divokej Bill. Objev roku Ewě Farné naštěstí uzmula formace Gipsy.cz.

Vítězi jednotlivých kategorií jsou:

Objev roku: Gipsy.cz
R'n'b a hip hop: Pio Squad (Punk Is Dead)
Rock: Wohnout (Polib si dědu)
Zpěvák roku: Matěj Ruppert
Zpěvačka roku: Anna K
Pop a dance: Kryštof (Rubikon)
Folk a country: Žamboži (To se hraje)
DVD: Michal Pavlíček (Beatová síň slávy: Koncert)
Videoklip: Visací zámek (Známka punku)
Událost roku: Colours Of Ostrava

Vítězové dalších kategorií, takzvaných žánrových cen, byli známí už tři dny před finální ceremonií. Jejich seznam najdete ZDE.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY