Melissa Etheridge bojuje o Oscara

25.02.2007 08:28 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Melissa Etheridge N
© melissaetheridge.com
Melisse Etheridge se povedla věc, po které celý život toužila. Je totiž nominována na Oscara v kategorii nejlepší píseň.

Pětačtyřicátnice Etheridge získala nominaci za skladbu "I Need To Wake Up" k dokumentárnímu filmu o globálním oteplovaní s názvem "An Inconvenient Truth". "Bylo to součástí mého snu. Být rockovou hvězdou a všechny ty věci kolem," uvedla zpěvačka pro televizní kanál AP a dodala: "Vždy jsem si říkala, že jednoho dne chci získat Oscara za nejlepší píseň. Když mě oslovili pro tento projekt, ani jsem netušila, že půjde právě o ten 'můj' film."

"An Inconvenient Truth" je dokumentární film režiséra Davise Guggenheima, který je též nominovaný na Oscara. Hlavní postavou je bývalý americký viceprezident a neúspěšný kandidát na prezidenta Al Gore, který patří k horlivým bojovníkům za zvrácení negativních důsledků globálního oteplování, které má na svědomí v první řadě člověk. Gore požádal Etheridge, aby k filmu napsala doprovodnou píseň, což pro ni údajně nebyla lehká úloha. Zda se její námaha opravdu vyplatila, bude jasno již v neděli 25. února v noci, kdy se budou letošní Oscarové předávat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY