Americkým singlům nově šéfuje Justin Timberlake

22.02.2007 17:30 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Do amerického singlového žebříčku udeřil blesk v podobě nového singlu Justina Timberlakea. "What Goes Around...Comes Around" sesadilo z čela Nelly Furtado, která podlehla i novému singlu Ludacrise "Runaway Love". V albech se na špičku vrací Norah Jones, nedávno zesnulý r'n'b zpěvák Gerald Levert se posmrtně podíval na číslo dvě.
Jako obvykle přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Justin Timberlake - What Goes Around...Comes Around
© facebook interpreta
Jen týden vládla americkému singlovému žebříčku Nelly Furtado. V aktuálním pořadí totiž už na vrchol dostoupal devítiminutový opus "What Goes Around...Comes Around" Justina Timberlakea. Během sedmi dní skočil z osmičky na jedničku, a Justin tak zaznamenal svůj třetí "chart topper" v řadě. Bilance tří singlů z jeho nové desky je excelentní - tři jedničky. Jak dlouho na vrcholu zůstane, je ale nejisté, stejně rychle totiž k vrcholu míří Ludacris a jeho novinka "Runaway Love", kde mu vypomáhá Mary J. Blige. Zatím jsou druzí. "Say It Right" Nelly Furtado kleslo z vrcholu na trojku. Grammy večer pořádně pomohl skupině Dixie Chicks, nejenže si odnesly pět gramofonků, ještě jim pomohl k největšímu žebříčkovému hitu jejich kariéry, když "Not Ready To Make Nice", podle poroty Grammy nejlepší píseň i nahrávka minulého roku, vyskočila na číslo čtyři. Dosavadním maximem byla dvě čísla sedm z roku 2002. "Not Ready..." vyšla už loni v březnu, ale dotáhla to jen na číslo 23. Pátý je Akon s "Don't Matter", který tak i třetí singl z "Konvicted" dostal do Top 5, jen o fous se mu nepodařilo mít hned tři singly v Top 10, protože "I Wanna Love You" je jedenácté. O padesát míst se posunuje Martina McBride s "Anyway", nicméně je to zatím pořád jen číslo 48. Novinku má na čísle 56. Corrine Bailey Rae s "Like A Star", poprvé ve stovce debutuje i další britský objev - Fratellis s "Flathead".

Norah Jones - Not Too Late
© facebook interpreta
V albovém žebříčku se do čela po týdenní pauze vrací Norah Jones. "Not Too Late" prodalo znovu přes 200 tisíc kusů a za týden pravděpodobně překročí hranici prvního platinového ocenění. Na dvojce startuje posmrtné album r'n'b zpěváka Geralda Leverta "In My Songs". Soulový bard, který zemřel loni v listopadu, takto vysoko nikdy nedosáhl, stejně jako jeho domovská skupina The O'Jays. Výběr "2007 Grammy Nominees" je třetí, čtvrtá Corrine Bailey Rae si znovu za oceánem vylepšuje a s bezejmenným albem už dosáhla na milionovou hranici. Grammy pomohly Dixie Chicks i v albovém pořadí, cenou ověnčené album "Taking The Long Way" postoupilo z osmé desítky na číslo osm a čerstvě slaví dva miliony prodaných kusů. "West", nové album Lucindy Williams, je čtrnácté, filmová kolekce Van Morrisona "At The Movies" je na čísle 35. Tento týden vychází novinky Jesu, Explosions In The Sky nebo The Frames.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY