Nové desky pro 8. týden

18.02.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů alba amerických punk-rockerů 30 Seconds To Mars, folktronisty Get Cape. Wear Cape. Fly, gothicrock-bubblegumpopových The Gothic Archies, hiphoperů Druhá jakost, asijských experimentátorů Joi nebo kalifornských stoner-rockerů Fu Manchu.
Pokud se v pondělí 19. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie (EMI)
web / myspace / psali jsme

30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie
Druhé album punk-rockové skupiny hollywoodského herce Jareda Leta s názvem "A Beautiful Lie" vychází zhruba po roce a půl i u nás. Pilotní singl, ke kterému bylo natočeno i provokativní video, nese název "The Kill" a je ke slyšení na myspace kapely.



Get Cape. Wear Cape. Fly - The Chronicles Of A Bohemian Teenager (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Get Cape.Wear Cape.Fly - Chronicles Of A Bohemian Teenager
"Sežeň si plášť. Obleč si plášť. Leť." Tímto supermanovským heslem se prezentuje jednočlenný folktronický projekt Sama Duckwortha, jehož debutové album "The Chronicles Of A Bohemian Teenager" vychází s půlroční prodlevou i v Česku. Album propagují už čtyři singly "I-Spy", "Call Me Ishmael", "Chronicles Of A Bohemian Teenager (Part One)" a "War Of The Worlds", z nichž první dva vyšly jako double a-singl a společně s dalšími dvěma skladbami jsou ke slyšení na jeho myspace, celkem pět skladeb nabízí GCWCF na webu.


The Gothic Archies - The Tragic Treasury: Songs From A Series Of Unfortunate Events (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

The Gothic Archies - The Tragic Treasury
Se zpožděním vychází ve zbytku Evropy druhé album gothicrock-bubblegumpopové skupiny Stephina Merritta The Gothic Archies. Deska je kompilací písní původně napsaných pro sérii audiobooků Lemonyho Snicketa "A Series Of Unfortunate Events". Na konci každého dílu se objevila vždy jedna píseň. Teď vycházejí všechny na jednom albu i se dvěma bonusy, z nichž jedním je hymna skupiny "We Are The Gothic Archies". Tři skladby nabízí kapela na svém myspace.


Druhá jakost - Kvulikurvachudejm Vitae (Maximum Underground)
web / myspace / psali jsme

Druhá jakost - Kvulikurvachudejm Vitae
Hiphopová čtyřka Rae, Blaa, Zkrat a Friky, známá dříve jako Diwokej západ, nyní jako Druhá jakost, vydává nyní pod vedením Dona Brambucca album s názvem "Kvulikurvachudejm Vitae". "Design se povedl. Zvuk je mocnej," uvádí kapela na svém webu, kde je možné si album v sekci Styk přímo objednat.



Joi - Without Zero (EMI)
web / myspace / psali jsme

Joi - Without Zero
Po albech "One And One Is One" a "We Are Three" se na pultech obchodů objevuje třetí album zástupců takzvaného asijského undergroundu, projektu Joi. V názvu má opět číslovku - "Without Zero" - a vychází na labelu Petera Gabriela Real World Records. Tradičně obsahuje mix world music s elektronikou, kritici přirovnávají hudbu Joi k produkci Nitina Sawhneyho. Pilotní singl "What Are You" je ke slyšení na myspace projektu.


Fu Manchu - We Must Obey (EMI)
web / myspace / psali jsme

Fu Manchu - We Must Obey
Jubilejní desáté album kalifornského stoner-rockového kvarteta Fu Manchu dostalo název "We Must Obey". Oproti původním předpokladům obsahuje jedenáct skladeb, z coverů se na desku dostala jen "Moving In Stereo" The Cars (Van Halenovu "D.O.A." vydala kapela na samostatném EP). Na produkci se spolupodílel Andrew Alekel, který spolupracoval například s Weezer, Rancid nebo Queens Of The Stone Age. Fu Manchu umístili celou desku k náslechu na svůj myspace, kde je možné si album i objednat.


The Wreckers - Stand Still, Look Pretty (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

The Wreckers - Stand Still, Look Pretty
Kapelu The Wreckers tvoří dvojice písničkářek Michelle Branch a Jessica Harp. Jejich debut "Stand Still, Look Pretty" vyšel za Atlantikem už na jaře loňského roku a dostal se na čtvrté místo country a na čtrnácté místo albového žebříčku. Skupina si na letošní cenách CMT vysloužila dvě nominace ze video "Leave The Pieces" a chystá se na turné s Keithem Urbanem. Ukázky z alba si můžete poslechnout jak na oficiálních stránkách, tak na jejich myspace. (Tomáš Parkan)


Dále vychází:

Aborted - Slaughter & Apparatus (EMI)
Aznavour - Colore ma vie (EMI)
Dreamgirls In Concert - Dreamgirls In Concert (Warner Music)
Machine Men - Circus Of Fools (EMI)
Různí - Mickey Mouse Clubhouse (soundtrack) (EMI)
Různí - Original Divas (EMI)
Tommy James & Shondells - Anthology (EMI)
Tony Bennett - An American Classic DVD (Sony BMG)
Viktor Krauss - Viktor Krauss II (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY