MP3 Jukebox 7/2007

14.02.2007 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Lonely, Dear - The City, The Airport (CSS Remix) (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: pop, electro

Lonely, Dear - I Am John (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: pop, folk

Lonely, Dear - Lonely, Noir
Novou posilou na proslaveném americkém labelu Sub Pop je švédský písničkář Emil Svanen a devět dalších (nestálých) členů skupiny Lonely, Dear je hořko-sladká píseň o letišti, které se stává místem úniku z běžného života. Remix skladby si vzala na starost brazilská taneční tlupa CSS (alias Cansei De Ser Sexy), která přidáním industriálního beatu naznačila, že to s útěkem z městského života nebude zase tak jednoduché.
Andrew Bird - Heretics (9/10)
mp3 ke stažení
žánr: folk

Andrew Bird - Armchair Apocrypha
Na nové album amerického experimentální písničkáře Andrewa Birda "Armchair Apocrypha" si počkáme do poloviny března, skladba "Heretics", kterou pustil na internet přes web své nahrávací firmy, naznačuje, že je nač se těšit. Bird vystudoval hru na housle a v jeho hudbě je cítit touch klasiky, zároveň ale i jazzu nebo blues. Nové album má obsahovat více elektronických nástrojů než dva roky staré "The Mysterious Production Of Eggs", za což může jeho nový spolupracovník Martin Dosh spojený s hiphopovým labelem Anticon.
MSTRKRFT - Street Justice (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: disco house, electro

MSTRKRFT - The Look
Na hrobě rozpadlé metalové dvojice Death From Above 1976 tančí jejich pohrobci MSTRKRFT. Jesse F. Keeler s producentem Al-P dělají prudce cool disco house a vypouští třetí singlovou nálož ze svého loňského alba "The Look". Zároveň už ohlašují nové album, které by mělo vyjít v dubnu. Skoro sedmiminutový robotický funk "Street Justice" vás nenechá na pochybách, že MSTRKRFT se učili řemeslu u Daft Punk, zároveň ale pravděpodobně hráli na konci 80. let hodně počítačových her, protože takhle nějak zněla hudba, která se k nim komponovala.
Explosions In The Sky - Welcome, Ghosts (8/10)
mp4 ke stažení
žánr: post-rock

Explosions In The Sky - All Of A Sudden
Tři kytary a bicí stačí kapele Explosions In The Sky, aby vymalovala fantastické hudební obrazce na ploše písní, které obvykle přesahují obvyklou délku stopáže. Jejich čtvrté album "All Of A Sudden I Miss Everyone" vychází 20. února a jedna z rockových instrumentálních minisymfonií bude i epická "Welcome, Ghost", kterou nabízí na internetu k volnému stažení.
Hella - The Ungrateful Dead (8/10)
mp3 ke stažení
žánr: math-rock

Hella - There's No 666 In Outer Space
Math-rock zní jako opravdu divná škatulka, ale když si poslechnete alespoň jednu zvukovou ukázku, těžko mu nepropadnete. Rychlé změny, stop-start riffy, jednoduše punk s intelektuální tváří. Tak ho provozují i kalifornští Hella, kteří nedávno vydali na Pattonově Ippecac nové album "There's No 666 In Outer Space". Obsahuje pro ně netradičně vokály ve všech písních (instrumentálky je už asi přestaly bavit), což ale vůbec neuškodilo surové rockové energii, která k math-rocku patří.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY