Divokej Bill bude koncertovat pro Rozmarýnu

08.02.2007 11:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Divokej Bill N
© Zdeněk Hejduk
Kapela Divokej Bill, jedna z nejpopulárnějších českých hudebních skupin současnosti, absolvovala v roce 2006 ve své historii dosud nejucelenější a největší turné, které by i v celé české hudební historii těžko hledalo obdoby. Skupina se rozhodla, že chce svůj úspěch sdílet nejen se svými posluchači, ale i s lidmi, kteří tolik štěstí v životě neměli. Z toho důvodu přišla s nápadem projektu Divokej Bill pro Rozmarýnu.

Divokej Bill chce finančně, morálně i mediálně podpořit o.p.s. Rozmarýna, která bude ve spolupráci s pražským magistrátem budovat galerii-kavárnu, ve které budou zaměstnáváni mladí lidé, kteří po dovršení dospělosti opustili brány dětských domovů a potřebují pomoct se zařazením do pracovního procesu. Dalším cílem je položit základní kámen tradiční benefiční aktivitě, která by každoročně napomáhala neziskovému sektoru, přičemž v příštích letech může být akce pořádána pro jinou společnost a mohou vystupovat jiní interpreti.

V dubnu 2007 odehraje Divokej Bill jedenáct vystoupení po pražských koncertních prostorech. Jejich celková kapacita činí dohromady asi sedm tisíc diváků. Vstupné na koncerty bude činit v předprodeji 220 Kč + poplatky distribuce a 250 Kč na místě. Výtěžek ze vstupného bude vždy rozdělen na čtvrtiny a ty budou rozděleny takto: 1/4 pro klub nebo prostor na jeho náklady, 1/4 na technické náklady, promotion apod., 1/4 na náklady kapely Divokej Bill a konečně 1/4 na podporu projektu o.p.s. Rozmarýna.

Obecně prospěšná společnost Rozmarýna byla založena 1. 12. 2005 a zaměřuje se na práci s mladými lidmi ve věku 16-25 let, kteří vyrůstají v dětských domovech, prošli výchovným ústavem, nebo pocházejí z nefunkčních rodin. Cílem Rozmarýny je zmírnit ostrý přechod těchto lidí z ústavu do běžného života ve společnosti a pomoci jim začít samostatně fungovat.

Rozmarýna bude provozovat sociální firmu, konkrétně kavárnu-galerii Rozmar, ve které její klienti najdou pracovní uplatnění na dobu zhruba jednoho roku. Během této doby se naučí základním pracovním návykům, větší zodpovědnosti i samostatnosti. Motto Rozmarýny zní: "Podejte prst, my vám podáme celou ruku" a vyjadřuje snahu být těmto mladým lidem oporou ve chvíli, kdy se snaží poprvé v životě fungovat jen sami za sebe.

Seznam koncertů Divokej Bill pro Rozmarýnu:

Úterý 20. 3. TK + autogramiáda (TBA)
Středa 4. 4. Delta
Čtvrtek 5. 4. Mlejn
Středa 11. 4. Rock Café
Čtvrtek 12. 4. Abaton
Pondělí 16. 4. Lucerna Music Bar
Středa 18. 4. Palác Akropolis
Pátek 20. 4. Lidový Dům Kbely
Sobota 21. 4. Modrá Vopice
Pondělí 23. 4. Retro Music Hall
Středa 25. 4. Futurum
Čtvrtek 26. 4. Roxy


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY