Finští recesisté Leningrad Cowboys v únoru pobaví Roxy

20.12.2006 15:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Leningrad Cowboys N
© cems.at
13. února 2007 vystoupí v pražském klubu Roxy finská kapela Leningrad Cowboys. Poprvé v Česku naživo představí materiál z letošní desky "Zombie's Paradise".

Leningrad Cowboys prosluli především díky svému nezaměnitelnému zjevu a show, kterou divákům nabízí. Vyčesané vlasy, pestré kostýmy a špičaté boty ve spojení s původními skladbami a coververzemi rockových písní mají jediný cíl - bavit publikum.

Kapela za dobu své existence vystoupila na stovkách festivalů, v mnoha klubech a televizních pořadech v padesáti zemích světa. V roce 1993 uspořádala na hlavním náměstí v Helsinkách první společný koncert s Alexandrovci - Akademickým souborem písní a tanců Rudé armády A. V. Alexandrova - nazvaný "Total Balalajka Show", kterému přihlíželo 70 000 nadšených diváků a který získal ohlas po celém světě. O rok později následoval podobný společný koncert v Berlíně u příležitosti odchodu sovětské armády z Německa. Show tehdy začala skladbou od Beethovena, pokračovala známými hity jako "Let's Work Together" či "Gimme All Your Lovin" a končila obrovským ohňostrojem. Kromě společných koncertů a Alexandrovci Leningrad Cowboys připravili řadu dalších zajímavých hudebních projektů – např. "Leningrad Cowboys Go Classic" či "Global Balalaika Show" v roce 2003 se 120 muzikanty z celého světa. Celkem vydala kapela 11 alb. Cowboys nebavili pouze koncerty či nahrávkami, zahráli si též hlavní role v kultovních filmech finského režiséra Aki Kaurismäkiho "Leningrad Cowboys Go America", "Leningrad Cowboys Meet Moses" a "Leningrad Cowboys Meet Zhe Alexandrov Red Army Ensemble".

Naposledy v České republice vystoupili letos 15. září v pražské Sazka Areně na uzavřeném večeru k 50. výročí společnosti Sazka, kde zopakovali během tří písní své hudební spojení s Alexandrovci. Svým šarmem dokonce přesvědčili Alexandrovce, aby s nimi společně nastudovali "politicky nekorektní" píseň "Go West", která je jinak známá v podání Pet Shop Boys. Co předvedou divákům v únoru v Roxy?

Vstupenky stojí do 31. prosince 650,- Kč včetně poplatků, poté 690,- Kč na místě a jsou k dostání v předprodeji v síti Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY