Debut United Flavour je na spadnutí

18.12.2006 14:23 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

United Flavour N
© Martina Dušková / United Flavour
Všichni, kdož na adresu skupiny United Flavour dosud pěli ódy a žádali oficiální debut, se dočkají v příštím roce. Nadnárodní seskupení talentovaných muzikantů se po jednání s několika vydavatelstvími dohodlo s nezávislým labelem SubPub Records.

Kořeny United Flavour lze vysledovat ve skupině Hermakuti, hrající reggae a dub. Právě zde se potkali zpěvačka Carmen a baskytarista, skladatel a producent Djei, kteří se po rozpadu Hermakuti rozhodli seskupit multižánrovou kapelu. Původně pod jménem Spanish Flavour, počínaje vydáním debutového EP, pak jako United Flavour začali muzikanti z Česka, Pobřeží slonoviny, Španělska a Zambije propojovat latinu, reggae, dancehall, soul, hip hop i r'n'b.

Ve studiu si kapela pobude od ledna do března, emisi plánuje na jaro. Součástí limitované edice, určené pro ty, kdož si desku objednají přes web skupiny, bude DVD obsahující záznam koncertu v pražském Lucerna Music Baru. Současně s albovou novinkou se veřejnost dočká projektu kapely "Revolution", to je remix stejnojmenného prvního singlu kapely. Zapojilo se přes dvacet spřízněných hudebníků nejen z Česka (Yellow Sisters, Navigators, Burama Badji), ale i z Argentiny (El Criminal), Chile (El Condorsito) či Martinique (Big Famili). A aby novinek nebylo málo, ohlásili United Flavour nový videoklip "Que No".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY