Hana Hegerová vrací úder

23.11.2006 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Prosluněný a prodloužený víkend vylákal masy lidí na hory a pokud jste se nechali zlákat také, mohli jste po cestě k vrcholu pokukovat po slečnách v tílku. Anebov tílku nechat pokukovat kolemjdoucí po vás. Nehledě na to se děly, či spíše neděly věci v muzice: nejhranější jsou opět Wanastowky a nejprodávanější Hana Hegerová.
Prosluněný a prodloužený víkend vylákal masy lidí na hory a pokud jste se nechali zlákat také, mohli jste po cestě k vrcholu pokukovat po slečnách v tílku, s tenkým svetříkem jen kolem pasu. A nebo - pokud jste příslušnice něžnějšího pohlaví - v tílku a s tenkým svetříkem kolem pasu nechat pokukovat kolemjdoucí po vás. Ať tak, či onak, absolutně nic nenasvědčovalo tomu, že v kalendáři už už pomrkává týden s pořadovým číslem 47 a s ním i prodejní a rádiová hitpáráda české pobočky IFPI, která má dva staronové vítěze.

Wanastowi Vjecy - Torpédo
© facebook interpreta
Rádia. Čtyři z pěti zubních lékařů nejen doporučují stejnou žvýkací gumu, ale zajisté by také dobře tipnuli obsazení první trojky aktuálního rádiového žebříčku. I čtvrtý týden po sobě totiž máme na bedně totožnou trojku, která se - jak je již jejím dobrým zvykem - jen seřadila trošku jinak. Wanastovky jsou po pěti týdnech opět první, Kryštof spadl na druhé místo a Peha drží minulou trojku. Nuda? Bude hůř. Žádné změny se totiž nedějí ani o pár pater níže. Čtverku si i popáté v řadě udržela Rihanna s písní "Unfaithful", na pátém místě zůstala Ewa Farna a její hitovka "Měls' mě vůbec rád" a šestá je "překvapivě minule šestá" Pink s "Who Knew". Zpátky do rádiové přízně se vkrádá sedmý David Koller, který po minulém propadu na devítku začíná opět šplhat vzhůru, a poslal tak na osmičku Scissor Sisters. První desítka má jednoho nového a jednoho staronového návštěvníka alespoň ve svém závěru. Na devítku se prorapovala se songem "Smack That" dvojice Eminem / Akon a desítku uzavírá zpátky se navrátivší Nelly Furtado. Kupředu se i nadále řítí "U & UR Hand" od Pink - je již na třináctce - a také společný duet Jaromíra Nohavici a Jany Kirschner "První noc v novém bytě" z nového alba dvojice Hapka / Horáček. Nejvyšší novinkou je "Martyr" od Depešáků na čtyřiačtyřicítce, nejvyšší českou pak na čisté šedesátce druhý singl z kryštofího Rubikonu "Svědomí".

Hana Hegerová - Všechno nejlepší
© facebook interpreta
Prodejnost. Nejen Impérium vrací úder... Wanastovky před čtrnácti dny sesadily z vrcholu Hanu Hegerovou, ale světe div se, bejvávalo. "Všechno nejlepší" od Hany Hegerové je opět na nejvyšší příčce a odsunulo Wanastovky s jejich "Torpédem z krve a lásky" na dvojku. Komerční hity se ale rodí i na opačné straně věkového spektra, protože na trojce se se svým debutovým albem "Měls' mě vůbec rád?" usadila třináctiletá lyžařka z Třince - Ewa Farna. Čichám, čichám slibnou kariéru. Dále následují opět ostřílení borci. Čtvrtý je havířovský Kryštof, pátý David Koller, šestý Elán a sedmý Jaromír Nohavica. Nejvyšší novinkou týdne je první díl výběrovky Depeche Mode "Best Of Depeche Mode vol. 1" na osmičce, nejvyšší tuzemskou (nepočítám-li "Nejkrásnější české vánoční koledy" na sedmnáctce) má Karel Gott s albem "Jsou svátky". Božský Kája je také na devítce, ale tentokráte s méně tématickým albem "Má pouť" a kompletní desítku uzavírá Lucka Vondráčková s albem "Boomerang". Jsem hodně zvědavý, jak žebříčkem příští týden zamávají slibné novinky - výběrovky Abby, Oasis a U2, "nové" album The Beatles či Hapka s Horáčkem. Příští týden by nám opravdu mohl připravit nějaké to oživení. Těším se. Howgh.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 47. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY