Richardu Müllerovi se na několik minut zastavilo srdce

15.11.2006 09:04 - Václav Trávníček | foto: facebook interpreta

Richard Müller N
© Ondřej Pýcha
Chybělo málo a o Richardu Müllerovi se mohly začít psát nekrology. Slovenského zpěváka zradilo minulý týden při cestě letadlem srdce.

Müller se vracel z USA a během mezipřistání v Paříži se mu téměř na šest minut zastavila činnost srdečního svalu. "Všichni cestující už vystoupili z letadla, když jsem začal vystupovat i já. Vzal jsem tašky a v tunelu směrem z letadla do haly jsem si uvědomil, že vidím jen rozzářený neon," citoval Müllera slovenský deník Nový čas. Pětačtyřicetiletý zpěvák, jenž musel být převezen do centra zdravotní péče, vysvětlil problémy celkovým vyčerpáním. "Během týdne jsem musel stihnout spoustu věcí, takže jsem nakonec poslední noc nezamhouřil oko," poznamenal. Doma už Müller lékaře nevyhledal.

Za zpěvákovými problémy by mohla stát nadváha, jíž Müller v současné době trpí. Podle lékařů se slovenskému interpretovi dostalo pomoci doslova za pět minut dvanáct. Pokud by mu nebyla poskytnuta včasná pomoc, mohla by zástava srdce skončit v lepším případě trvalými následky na zdraví. Po zhruba pěti minutách zástavy srdce totiž nenávratně odumírá mozková tkáň.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY