The Corrs: Modrá je dobrá

28.07.2000 00:34 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Když je hudební sourozenecká skupina z Irska, je velký rozdíl, jestli se ona rodinka honosí příjmením Kelly nebo Corr. The Corrs znamenají bezpochyby ten lepší případ a my máme čest představit jejich novou deskou "In Blue".
6/10

The Corrs: Modrá je dobrá

Skladby: Breathless, Give Me A Reason, Somebody For Someone, Say, All The Love In The World, Radio, Irresistible, One Night, All In A Day, At Your Side, No More Cry, Rain, Give It All Up, Hurt Before, Rebel Heart
Celkový čas: 58:45
První dvě alba sourozenecké čtyřky The Corrs ("Forgiven Not Forgotten" a "Talk on Corners") zaznamenala v evropských žebříčcích obrovský úspěch – stalo se i to, že obě desky byly současně v první hitparádové desítce a to tedy není běžná věc. Sukces skupina zúročila i na loňském albu "Unplugged" – na něm se v akustické úpravě kromě skladeb z prvních dvou studiovek (a dvou coververzí) objevily i nové povedené písničky "Radio" a "At Your Side", nyní obsažené i na novinkové desce "In Blue".

Sestry Andrea, Caroline, Sharon a bratr Jim zůstali věrni svému úspěšnému hudebnímu modelu a není důvod se domnívat, že by jim to evropští posluchači opět nespolkli i s navijákem. Tohle je totiž ta nejvděčnější hudba pro rádiové vlny komerčních stanic: nenáročná, příjemná, pohodová. Střední proud jak malovaný, buď vám nevadí (neboť neurazí) nebo potřebujete něco hlubšího či s prominutím primitivnějšího. "In Blue" totiž přináší nekonfliktní muziku, pěkně zazpívané ženské vokály a učesanou hudbu. Musím se přiznat, že z hlediska zvukového a pocitového se mi více líbil sound alba "Unplugged" – mělo to větší šťávu a deska je, ano, živější. To by i člověk poznal, že ti lidi jsou Irové, jak si je asi představujeme. Na "In Blue" aby skřipky pozorným uchem pohledal (jsou pěkné třeba v "All In a Day"), hudba je trochu umělejší.

Z hlediska hitového potenciálu se jedná o slušný náklad. Úvodní odpichová "Breathles" a ze stejného soudku třeba "Irresistible" a "No Mo Cry" s výrazným refrénem, nebo již zmíněné "Radio" a "At Your Side", to jsou písničky, které zřejmě budou úspešně brázdit éterem i u nás. Povinnou porci "pokladačů" naplňují třeba "Rain", "Hurt Before" a mně sympatická "One Night". Ještě k reminiscencím - skladba "Give Me a Reason" mi dala vzpomenout na blahé paměti Kim Wilde a "Give It All Up" mi zní coby Blondie. No a pokud vydržíte poslouchat až do konce, za odměnu dostanete instrumentálku "Rebel Heart", což je opravdu pěkná pohodička.

I když se deska jmenuje "In Blue", při poslechu byste neměli modrat vzteky ani propadat bezbřehému smutku. Na posluchače neklade žádné pasti ani zvýšené nároky, což na druhé straně nemusí vyhovovat každému. No a abych této recenzi dal nějakou výraznou a zapamatovatelnou tečku, nahlas a jasně říkám toto: všechny tři sestry Corrovy jsou krásné a všechny tři jsou mnohem hezčí než Britney Spears!

Album: The Corrs - In Blue
Hodnocení: 6/10
Celkový čas: 58:45
Skladby: Breathless, Give Me A Reason, Somebody For Someone, Say, All The Love In The World, Radio, Irresistible, One Night, All In A Day, At Your Side, No More Cry, Rain, Give It All Up, Hurt Before, Rebel Heart


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY