Lvmen rozburácí Akropoli s novými písněmi

10.09.2006 09:18 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lvmen N
© lvmen.cz
Lvmen ukončili zhruba před rokem svůj zimní spánek, jehož příčinou byla zaneprázdněnost jednotlivých členů, a v nové sestavě a s novým materiálem se triumfálně vrátili na pódia. Vyprodané koncerty ve strahovském klubu 007 a strhující výkony na několika letních festivalech přesvědčily i ty poslední skeptiky: Tato výjimečná kapela je zpátky a je stejně silná jako dříve. Aktuální tvář Lvmen zachycuje album "Mondo", které právě vychází na respektované značce Day After. Zbrusu novou desku představí pětice v pražském Paláci Akropolis, kde vystoupí 23. září.

Jen málo uskupení na české nezávislé scéně se může pochlubit takovou oddaností fanoušků, jako právě Lvmen. Kapela, jejíž počátky sahají do roku 1995, si za jedenáct let své existence vybudovala doslova kultovní statut, který už dávno přesáhl hranice České republiky. Enormní zájem o Lvmen v západní Evropě to jen dokazuje. Přestože hudba Lvmen bývá nejčastěji popisována jako "temná", "apokalyptická" a "brutální", je to jen nepatrná část jejich širokého výraziva, které mimo jiné zahrnuje jak sevřenost a neproniknutelnost Neurosis, tak vzletné harmonie Isis či Tool, obohacené o originální rytmy a hypnotické zvukové plochy. Kapela koncertuje jen zřídka (o důvod víc se do Akropole vypravit) a kvalita jejich živých produkcí se stala pověstnou.

Jako special guest se představí nová formace Please The Trees, směs alternativně folkového písničkářství selFbrush a ambientně postrockového mlžení táborských Some Other Place s občasnými výlety do sonických sfér.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY