Slovenští Desmod chtějí prorazit do zahraničí

01.09.2006 13:09 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Desmod N
© www.desmod.sk
V současnosti jedna z nejúspěšnějších slovenských kapel Desmod si podle zpěváka Kulyho původně myslela, že úspěch duetu se Zuzanou Smatanovou "Pár dní" už nikdy nepřekoná. Aktuální album nitranské skupiny "Uhol pohľadu" však zinkasovalo na Slovensku platinu za prodej více než 10 tisíc kopií už po dvou a půl měsících od svého vydaní.

Další metou kapely je vystupovat i před jiným než slovenským publikem a prorazit za hranice. Desmod zvažují nahrát několik svých skladeb v angličtině a vydat promo album. "Chceme skládat v prvním řadě slovenské písničky, do angličtiny by se předělaly jen ty, co vznikly už dávno, aby jsme je nabídli lidem, kteří organizují evropské festivaly. Bylo by pěkné prorazit tak jako HIM nebo The Rasmus. Vím, že jsou to jiné země, jiní manažeři a producenti, ale proč nemít takové sny?" tvrdí frontman Kuly.

Skupina Desmod odstartovala v sobotu šňůru koncertů s názvem Roomster Tour, v rámci které navštíví slovenská města spolu s kapelami IMT Smile a Samo Tomeček & Free Inna Cage. Během turné si muzikanti na tři dni odskočili do Itálie. Hity ze starších alb, ale i nejnovějšího tam zahráli v Apres Clube v Meraně pro mladé Slováky a Čechy, kteří tam pracují. Zahraniční koncert si kapela Desmod naplánovala i na 7. října, kdy vystoupí v polské Vratislavi.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY