Svět oslaví šedesát let od narození Freddie Mercuryho

27.08.2006 16:37 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Queen N
© facebook interpreta
Charismatický zpěvák a protřelý milovník života Freddie Mercury z Queen by 5. září oslavil šedesáté narozeniny. Na jeho počest je krom oslav nachystán výběr toho nejlepšího v podobě dvoudiskového DVD "Lover Of Life, Singer Of Songs" se všemi jeho sólovými videoklipy a obsáhlým dokumentem. Vyjde také CD "The Very Best Of Freddie Mercury".

Oslavy propuknou přesně 5. září v Londýně. Zde se sejde Freddieho rodina, přátelé a skalní příznivci. Společně se podívají na speciální představení muzikálu "We Will Rock You", jež je uváděn už od roku 2002. Výtěžek z akce půjde na konto AIDS nadace Mercury Phoenix Trust, která byla založena po zpěvákově smrti zbylými členy Queen.

Také například ve Švýcarsku budou lidé slavit v Montreux pod Freddieho sochou. V Česku propukne 25. listopadu v Praze tradiční vzpomínka na Queen. K poslechu zahrají revivalové skupiny slavné songy od Queen a hlavním hostem večera bude Michal Pavlíček. Pro přehled všech akcí chystaných na Freddieho počest navštivte stránky českého fanklubu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY