Bubeník Queen rozpoutal playbackový skandál

11.07.2000 11:29 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Roger Taylor
© facebook interpreta
O víkendu se v Londýně už poněkolikáté konal charitativní koncert s názvem Party In The Park, na kterém vždy vystupují hvězdy spíše popového než rockového nebe. Jedněmi z vystupujících před stovkou tisíc lidí byla i chlapecká kapela Five, která spolu se členy Queen předvedla společnou coververzi hitu "We Will Rock You".

Bubeník Queen Roder Taylor však po celém festivalu dal veřejně najevo svůj vztek na celou akci: "Vůbec jsem si to neužil. Bylo tam jen pár kapel, které hrály živě a my jsme byli jedni z nich - zbytek jel na playback nebo zpívali přes něj. To mě hodně naštvalo. Nechápu, jak mohli dovolit, aby tolik vystupujících zpívalo z playbacku. O tomhle hudba přece není." Ačkoli se tomu dá jen těžko věřit, skutečností je, že i před tolika lidmi, kteří zaplatili nemalé vstupné, celkem 29 vystupujících z 34 hrálo na playback, což obráceně znamená, že naživo si svůj set trouflo odehrát jen pět z nich! Vždycky jsem říkal, že Češi a Angličani mají mnoho společného...

Dále mu velmi vadila skutečnost, že ačkoli živě hrálo jen tak málo kapel, nedovolili jim organizátoři zvukovou zkoušku, takže jejich společné vystoupení s Five znělo podle něj hrozně.

Abyste měli představu, kdo na Party In The Park dále vystoupil - například Mel C, Travis, Bon Jovi, Posh Spice, Ronan Keating, Kylie Minogue, Backstreet Boys s Eltonem Johnem a spousta dalších. Naživo hráli ještě například Travis a tipnul bych si ještě Bon Jovi, protože přece jen hrají měkoučký jako peřinka, ale přece jen rock. Ale všechny ty další popové hvězdičky... Asi se poučily od našich Lunetic.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY