Pearl Jam se vrátí nejen albem, ale i do Česka

24.04.2006 21:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pearl Jam N
© facebook interpreta
Je to sice až za dlouho, ale přesto je z čeho se radovat: 22. září v pražské Sazka Areně vystoupí americká legendární rocková skupina Pearl Jam. Do České republiky zavítá v rámci propagace nového alba, které vyjde zkraje května.

Kapela Pearl Jam, která pochází z amerického Seattlu, oznámila na 2. května vydání nového, v pořadí osmého studiového alba. Po čtyřech dlouhých letech se tak k fanouškům skupiny dostane nová studiová nahrávka, kterou předznamenal singl "World Wide Suicide". Z poslechu této skladby je jasné, že kapela se po patnácti letech existence drží ve vynikající formě. Podpořit nahrávku se Pearl Jam rozhodli na světovém turné, jehož americká část vypukne 9. května v Ontariu. Do Evropy se kapela přesune během léta.

Od svého vzniku v roce 1991 prodali Pearl Jam okolo 60 milionů kopií svých alb po celém světě. Do České republiky přijíždějí Pearl Jam potřetí, poprvé se tu představili 15. listopadu 1996 na turné k desce "No Code" a jejich druhá návštěva se odehrávala v rámci propagace nahrávky "Binaural" 14. června 2000. Po šesti letech se do České republiky vrací kapela, která spolu s kolegy Soundgarden, Nirvana nebo Alice In Chains proslavila hudební vlnu zvanou grunge.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY