Killing Me Roughly With This Song

29.03.2006 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Kdo by chtěl osobu svou milovanou obdarovat k libovolné příležitosti něčím neobvyklým, může si to od květinářství střihnout rovnou do nejbližšího CD shopu. Ale pozor! Netřeba pro lásku obětovat chechtáky za nějakou obyčejnou řadovku, mezi stříbrnými kotoučky lze nalézt i kompilaci pro zamilované přímo stvořenou. Tušení, že od "Líbej mě" je lepší dát ruce pryč, je pochopitelně správné.
2/10

Různí - Líbej mě

Skladby: Elán - Zaľúbení, Helena Vondráčková - Tvou vůni cítím dál, Kryštof - Líbej mě, MC Erik & Barbara - Keď príde láska, Damiens - Mám tě rád, Lenka Filipová & Karel Zich - Mosty, Leona Machálková - Proč nejsi tam, kde já, Petr Muk - Něžné dotyky, Lucie Bílá - Vokurky, Divokej Bill - Malování, Lucie Vondráčková - Strach, Pancho - Plout za tebou, MC Erik & Barbara - Sen, Tomáš Savka - Nebuď hloupá, Bára Basiková - Váhám ti říct (chtěj víc), Holki - Vzpomínky zůstanou, Buty - Tramtárie, Iva Frühlingová - Ou tu veux guand tu veux
Celkový čas: 65:24
Vydavatel: EMI
Když je Valentýn, poblázněný národ český dělá věci divné. Velkoměsta halí se do červené a růžové, srdíček je všude tolik, že i samotným Southpaw se dělá špatně, a všichni mají takovou druhou vánoční náladu. Jsou protivní, protože zas nemaj' dost prachů na to, aby té své slečně/tomu svýmu borcovi koupili to, si ona/on tak přeje. Kytky jsou out (co na tom, že není problém utratit za kytici, která má v sobě zakomponované části cihel, trojciferné sumy), do módy jdou zamilovaná cédéčka. Jedním z nich by moc a moc chtěla být i růžová (jak jinak?) placka nazvaná "Líbej mě".

Pravda, recenze jde tak trochu s křížem po funuse, ale ono když se to vezme kolem a kolem, není třeba toho zvlášť litovat. Kompilačka nabízí osmnáct písní v česko-slovenském stylu, čímž je myšlen pop na obludný způsob, na který má tato kotlina v podstatě trademark. Spojení skvělého hlasového potenciálu s mizernou produkcí (Vondráčková, Bílá, Machálková, Muk), spojení skvělé produkce s mizerným hlasem (pro někoho Kryštof, Divokej Bill), spojení mizerného hlasu s mizernou produkcí (Damiens), písně, které člověk při troše štěstí dosud neslyšel (Pancho, Basiková), semiaktuální hitovky (Savka, Frühlingová) a pár výjimek, které kompilaci nutí odporovat zákonu Archimédovu (Filipová & Zich, Kryštof, Buty a, budiž, i ti Eláni - to je osobní).

Všechny skladby jsou pochopitelně o lásce, nebo se tam alespoň nějakým způsobem láska objeví. Zdaleka vždy nejde o oplodňováky, okamžik, kdy se hodí si "Líbej mě" pustit, se tak hledá stejně těžko jako člověk, který si výběr poslechne rád. I když ono takových asi pár bude (těch lidí). Což je škoda, ale s tím se nedá nic dělat. Valentýn je zkrátka sviňa. Stejně velká jako protizákaznická ochrana, které není prost ani tento sběr.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY