Bruce Springsteen vzpomene legendu Petea Seegera

06.03.2006 14:58 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Bruce Springsteen N
© www.bbc.co.uk
Skoro na den přesně rok po vydání své zatím poslední studiovky "Devils & Dust" se Bruce Springsteen ohlásí s novým počinem. Album coververzí "We Shall Overcome - The Seeger Sessions" bude k mání od 24. dubna. Ve studiu písničkáře doprovodila mimo jiné jeho žena Patti Scialfa či Soozie Tyrell z E Street Band.

Vůbec první Springsteenova kolekce takového materiálu přinese třináct kousků z repertoáru amerického folkového pionýra a komunistického aktivisty Petea Seegera, autora šlágrů "Where Have All The Flowers Gone" ("Řekni, kde ty kytky jsou"), "We Shall Overcome" ("Jednou budem dál") či "If I Had A Hammer", jež před Springsteenem přezpívala dosti dlouhá řada interpretů. Mimochodem, Seeger v roce 1964 s velkým úspěchem odehrál několik koncertů v Československu a jeho vystoupení je pokládáno za jeden z impulsů pro rozvoj zdejšího folku a country.

Krom klasického provedení bude "We Shall Overcome" k dostání také jako dualdisc, který navíc nabídne půlhodinový dokument ze zákulisí. Základní tracklist je tento: Old Dan Tucker, Jessie James, Mrs. McGrath, Oh, Mary, Don't You Weep, John Henry, Erie Canal, Jacob's Ladder, My Oklahoma Home, Eyes On The Prize, Shenandoah, Pay Me My Money Down, We Shall Overcome, Froggie Went A-Courtin', Buffalo Gals a How Can I Keep From Singing.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY