Monstrózní maskované bububu

10.02.2006 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Komiksový rokenrol pod hlavičkou Kiss má i u nás již léta velkou fanouškovskou odezvu. Celé Kiss Army je věnováno koncertní DVD čtyř miláčků s maskou, které se jmenuje "Rock The Nation Live!" Ruce nad hlavu, jazyk ven a "Rock And Roll All Nite"!
7/10

Kiss - Rock The Nation Live!

Celkový čas: asi 136 minut
Vydavatel: Sony BMG
Vyděšený hošík s očima navrch hlavy zírá na pódium, kde divnému pánovi, co vypadá jako zmutovaný netopýr, vytéká z úst krev. Ale neboj se, chlapče, na ramenou máš ochranitelskou ruku chápavého tatínka, krev je jen umělá a ten pán je sice pošuk s vypláznutým jazykem, ale neublíží ti. Jmenuje se Gene Simmons a, jak jistě víš, spolu se svými spolupracovníky a kamarády Paulem Stanleyem, Tommym Thayerem a Ericem Singerem sem do Washingtonu, DC přijeli udělat takovou trošku strašidelnou show. Za zády jim blikají čtyři obrovská písmena KISS a když si celý ten večer, kdy ses malinko bál a lekal výbuchů, ale hlavně pořádně hrozil rukou a skoro dospělácky pařil, budeš chtít připomenout, můžeš si pustit DVD "Rock The Nation Live!". Samozřejmě, pokud ti to rodiče dovolí.

Tvému staršímu bratranci se asi budou velmi líbit ty pohledy kamery do publika. Schválně se na něj podívej, jak se bude tvářit, až se bude koukat na ty holky a paní s těmi nafouklými tričky (taky nechápu, proč si nekoupí větší a mají to tak napresované). Fanoušci jsou výborní, každá kapela by takové chtěla - jsou taky pomalovaní a zpívají. No a když si vaše domácí kino dáš trochu hlasitěji (třeba když budeš Sám doma), můžeš si znovu užít ty detonace ve všech pěti reprácích i v té subbedně. Na dévédéčkách jsou dokonce i záběry, kde jsou členové kapely odmaskováni, jak cvičí před koncertem nebo jak se fotí s fandy. Máš taky fotku s Kiss?

Mimochodem, jak se ti líbí muzika? Dobré refrény, ne? "Lick It Up" je asi o nanucích, "Rock And Roll All Nite", to je pro tebe sen splnitelný za pár let a "Unholy" je trochu temnější skladba než ostatní, však si sežeň desku "Revenge". Perfektní věc je "Kiss Powervision" - u sedmi písniček si ovladačem můžeš vybrat, na kterého hudebníka se budeš dívat. Teda jestli ti nebude vadit pořád se koukat, jak si Paul čepýří vlasy nebo jak se Gene šklebí na diváky a vyplazuje jazyk (nemá ho nějaký dlouhý?). To od něj není hezké!

Ještě mi, kluku ušatý, řekni, jak je to u vás s tím patriotismem. Proč tam ten pan Stanley (to je ten, co má hvězdu na oku) něco vykládal o tom, jak si ubráníte svobodu a jak to nandáte těm špatným v Iráku? Přece jen, jsem jen prostý pisálek z Česka (to je v Evropě, ale neboj, DVD přehrávače tady máme) a přišlo mi to jako, promiň, pitomé kecy, co na rockový koncert komiksové kapelky nepatří. Anebo víš co? Nemusíš mi to vysvětlovat, stejně bych to nepochopil, raději se dokoukej na to DVD. Jsi přece správný fanda, ne? Určitě se ti bude líbit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY