Norský projekt Biosphere okouzlí Akropoli

17.01.2006 09:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Biosphere N
© www.biosphere.no
Ve čtvrtek 19. ledna vystoupí v Paláci Akropolis společně s norským ambientním projektem Biosphere také jako host český projekt Kora Et Le Mechanix.

Geir Jenssen známý především jako Biosphere je považovaný za jednu z nejdůležitějších postav norské hudební scény a jeden ze základních kamenů ambientní hudby vůbec. Už koncem 80. let byl se svou kapelou Bel Canto jedním z tahounů tehdejší alternativní scény. Na přelomu 90. let, okouzlený technem, nahrál pod jménem Bleep a s použitím sampleru své první sólové album. Později už jako Biosphere začíná inklinovat spíše k ambientu, který mu díky své hloubavé emotivní povaze pomáhá s citem pronikat do duší posluchačů. Šíře jeho tvorby je ohraničená téměř dvěma dekádami, nezapomenutelnými alby jako např. "Microgravity" (1992), "Patashnik" (1994), "Substrata" (1997), nespočtem remixů a zvukových instalací doslova posouvajících hranice vnímání hudby.

Kora Et Le Mechanix je dvoučlenný projekt, který s Michalem Kořánem (ex Richter Band) tvoří herec a hudebník Filip Homola. Projekt debutoval v roce 2004 na kompilaci výběru české a slovenské elektronické hudby "Out Of Place Artefacts". Michal Kořán je znám svou spoluprací s Pavlem Richterem nebo z hudebních souborů Zapomenutý orchestr Země snivců či meditačního tria Orloj Snivců. V srpnu 2005 vyšel projektu na značce Blue Lizard Records singl "Cape Canaveral".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY