Ceny Latin Grammy znají své vítěze

08.11.2005 07:52 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Alejandro Sanz N
© facebook interpreta
Ceremoniál jen ve španělštině, ocenění z celého světa a zklamání pro zpěvačku Bebe. Takové bylo předávání letošních cen Grammy v žánru latinskoamerické hudby, které proběhlo o víkendu v Los Angeles.

Jedním z hlavních vítězů byl španělský zpěvák Alejandro Sanz, který získal hned dvě ceny za "Tu No Tienes Alma" (skladba i nahrávka roku). A to porota zcela ignorovala jeho hitový duet "La Tortura" se Shakirou. Sanz už tak má dohromady třináct sošek Grammy. Dvě ocenění si z Los Angeles odvezl i zpěvák Juanes z Kolumbie, který má nejlepší rockovou skladbu ("Nada Valgo Sin Tu Amor") a nejlepší videoklip ("Volverte a Ver"). Nejlepší album má podle poroty brazilský veterán Ivan Lins s "Cantando Historias", španělská zpěvačka Bebe, která měla pět nominací, nakonec z odchází jen s trofejí pro nejlepšího nováčka. Reggaetonová hvězda Daddy Yankee je nejleší umělece v kategorii urban music.

Jen jednu nominaci ze tří nakonec proměnila hvězda Marc Anthony. Jeho vystoupení na ceremoniálu ale patřilo podle ohlasů tisku mezi nejlepší. Kompletní seznam oceněných si můžete přečíst zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY