Rytmický filozof DJ Spooky míří do Brna

25.10.2005 10:16 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

DJ Spooky N
© facebook interpreta
Vizuální umělec, hudební teoretik, spisovatel a hlavně hudební producent Paul Miller alias DJ Spooky, That Subliminal Kid se představí ve čtvrtek v brněnské Flédě v rámci festivalu New New! 2005.

Spookyho hudební kariéra začala před devíti lety albem "Songs Of A Dead Dreamer", které bývá často označováno jako milník hudebního stylu illbient. Jeho další alba jako například "Optometry" nebo "Synthetic Fury" se pohybují na rozmezí abstraktního hip hopu, turntablismu a experimentálního dubu. Spooky také spolupracoval s významnými jazzovými hudebníky, jako jsou Matthew Shipp, William Parker nebo Guillermo E. Brown. Letos pak natočil album "Drums Of Death" s bubeníkem metalové kapely Slayer Davem Lombardem. Napsal teoretickou knihu o kultuře samplingu "Rhythm Science", v galeriích po celém světě vystavuje své expozice a přednáší multimediální kulturu na universitě ve Švýcarsku.

Spookyho publikum zahřejí brněnská hiphopová sestava Naše Věc, která představí svůj nový materiál, a čtyřčlenný gramofonistický all-stars tým Illuzionists. Večer ve Flédě začíná ve čtvrtek 27. října ve 21:00.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY