Maceo Parker se vrací do Lucerna Music Baru

14.10.2005 07:45 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Maceo Parker N
© www.maceo.com
Podzimní Agharta Jazz Music Festival se nám už rozjel a po Hiram Bullock Group, Bill Stewart Trio a Charlie Hunter Trio přijíždí na koncert, který se uskuteční 17. října v Lucerna Music Baru, asi největší hvězda - Maceo Parker.

Maceo Parker se narodil v Severní Karolíně a začínal po boku Jamese Browna, kterého v průběhu let několikrát kvůli sólové kariéře opustil, aby se k němu opět po čase vrátil. V jednom z mezidobí se stal dokonce členem doprovodné skupiny Parliament/Funkadelic George Clintona. Začátkem devadesátých let se Maceo Parker postavil definitivně na vlastní nohy a po vydání živé desky "Life On Planet Groove" se stal skutečnou star. V následujících letech pak vystupoval po boku takových muzikantských es, jakými bezesporu jsou Prince, Candy Dulfer nebo Ray Charles. I přes to, že je tomuto funky bardovi již přes šedesát let, stále vytrvale koncertuje a nahrává desky. Tu poslední, "School's In", nám opět přijíždí představit live.

Výborný saxofonista Maceo Parker je v České republice poměrně častým hostem. Během těch zhruba deseti let, co k nám jezdí, již načal druhou desítku vystoupení. Pražský koncert není jeho jediným vystoupením - o den později navštíví také ostravský klub Parník.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY