V Rock Café se představí avantgardní The Living Jarboe

09.10.2005 14:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Living Jarboe N
© facebook interpreta
V neděli 23. října vystoupí v pražském Rock Café projekt The Living Jarboe, který založila zpěvačka Jarboe ze skupiny Swans. Svým působením na hudební scéně připravila živnou půdu pro umělce jako Slipknot, The Dillinger Escape Plan, Danielson Familie, Gospel, Sinch a mnoho dalších.

The Living Jarboe se stala důležitou postavou hudební scény v osmdesátých letech jakožto ikona kultovních Swans. Ačkoliv byla její minulost zajímavá a badatelská, byla to bezpochyby její sólová dráha, jež jí zařadila mezi umělce, kteří avantgardou zahlazují hranice stylů moderní hudby. Její hudba je často těžká k poslechu, stejně tak však nádherná a velmi původní.

Éra Jarboe po Swans začíná albem "Thirteen Masks". Na albu můžete najít goticko-techno-industriální pasáže i jazzově ovlivněné songy. Další CD "Beautiful People Ltd." bylo spoluprácí s Larry Sevenem a stylově bylo naprosto odlišné od svého předchůdce. Následné "Anehdoniac" je opět zcela odlišné a bylo pojato jako tribut ke 14 rokům, jež Jarboe strávila se svou domovskou formací Swans.

Více informací najdete na www.shindy.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY