Festival New Model Party láká na svou atmosféru

11.09.2005 08:41 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

New Model Party 2005 plakát N
© facebook interpreta
V sobotu 1. října proběhne v Kulturním domě v Libici nad Doubravou akce nazvaná New Model Party 2005. Festival měl teď dva roky pauzu, ale v předchozích deseti ročnících se na něm představila jména jako Tata Bojs, Divokej Bill, Despondencing či -123 minut. Letos se návštěvníci mohou těšit na tři scény, na nichž se blýsknou např. Švihadlo, Post-It, Záviš nebo Jolly Joker.

Kromě hudební produkce rozdělené na hlavní podium (koncerty, live performance), taneční podium (DJové, menší projekty, elektronická hudba), bar pódium (reggae, dub, dancehall) bude na festivalu řada doprovodných akcí - videoprojekce a promítání krátkých filmů, Marčelíno Bradáč a jeho fotoshow z Indie, dále projekce fotek z Maroka a Egyptu, divadelní vystoupení, venkovní stan pro djembe a ethno session, čajovna, chilli chillout apod.

"Celá akce, nebo spíš 'happening', by měla být pojata nekomerčně a v přátelském duchu. Nesnažíme se vybrat ty interprety, kteří přitáhnou maximum lidí a zajistí nám kladný účetní výsledek. Chceme oslovit lidi, kteří svou účastí budou festival spoluvytvářet, lidi jdoucí mimo všeobecný proud," říká k projektu jeden z organizátorů Ivoš Gajdorus. Více informací najdete na adrese www.newmodelparty.net.

Autor je redaktorem Týdne.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY