November 2nd dokončují nové album

25.08.2005 18:01 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

November 2nd N
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Během podzimu by se na světě měla objevit nová nahrávka hranicko-pražské formace November 2nd. Deska s pracovním názvem "Little Miss Behavin' And The Troublemakers" vyjde u labelu Escape/EMI a na jejím vzniku se podílelo několik zajímavých osobností. Například v současné době se novince věnuje David Bianco, což není nikdo jiný než držitel Grammy za zvuk desky Toma Pettyho "Wildflowers". V renomovaném losangeleském studiu Mad Dog dohlíží na její výsledný mix. November 2nd se s ním seznámili díky Davidu Kollerovi, který se na albu podílí jako zvukový inženýr. Od Bianca se deska přesune na finální mastering k Eddymu Shreyerovi, jenž má pro změnu ve svém portfoliu taková jména jako Queen, Jane's Addiction nebo Johnny Cash.

Ač se to podle prvního odstavce nemusí zdát, všechny skladby November 2nd nahrávali v České republice. Do studia si kapela pozvala pár spřátelených kolegů - zpěváka Pavla Bohatého (Blue Effect, Eastpark), baskytaristu Vladimíra "Gumu" Kulhánka a Jana Jakubce (např. kapela Lenky Dusilové). "Celé album jsme natáčeli klasickým analogovým postupem, stejně jako se to dělávalo v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století. To znamená, že jsme jednotlivé party nenahrávali a neupravovali v počítači, ale točili jsme do dvoupalcových analogových pásů. Na desce jsme rovněž používali nástroje a aparaturu z tehdejší doby. Myslím, že je to na výsledném zvuk znát. Je přirozenější a bohatší," prozradil kytarista Roman Helcl.

Nové album "Little Miss Behavin' And The Troublemakers" předznamená singl, který by se měl postupně objevit v českých rádiích.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY