Černá hudba se vrací do éteru díky Grundfunku

26.04.2005 11:32 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Grundfunk
© facebook interpreta
Od května se do rozhlasového éteru vrací posádka někdejší funkové lodě Groove, známé z Evropy 2. DJ Maceo a jeho spolupracovníci se objeví na vlnách internetového rádia DFR.

Nový pořad se bude jmenovat Grundfunk a ke slyšení bude každou neděli od 20:00 do 22:00, a to samozřejmě po celém světě. Měl by suplovat nedostatek kvaliního funku, soulu, breakbeatu a další černé hudby, která se na klasických rozhlasových stanicích moc nehraje. V prvním díle Grundfunku představí DJ Maceo a Martin Mikuláš mimo jiné nové album Roye Ayerse "Virgin Ubiquity 2" a nebo mixovaný set od předního deepfunkového DJee a producenta Keb Darge.

Reprízy budou ke slyšení v následujícím týdnu v úterý od 16:00 SEČ, ve středu od 00:00 SEČ a ve čtvrtek od 09:00 SEČ znovu na streamu stránky Rádia DFR. Stanice se specializuje na taneční hudbu, ať už jde o DJské sety, přenosy z klubů nebo moderované pořady. Významnou součástí programu DFR rádia je spolupráce na výrobě a vysílání pořadů s ostatními pozemními stanicemi (slovenská rádia Beta, Frontinus a italské rádio Company).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY