Billy Corgan si na sólovku pozval Roberta Smitha

01.04.2005 08:23 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Billy Corgan N
© perfectpeople.net
Už tomu bude půl roku, co Billy Corgan, někdejší frontman zaniklých Smashing Pumpkins a Zwan, na svém webu vzkázal fanouškům, že jeho deska je skoro hotová. Do prodeje ji však hodlá vypustit až 20. června, a sice pod názvem "TheFutureEmbrace".

"Hlavní slovo zde budou mít kytary a bude hodně hlasitá, ovšem nikoliv agresivní," řekl ex-Pumpkin magazínu Rolling Stone. "Videa, hudbu i turné jsem pojmul zcela odlišně. Nikdo mě nemůže obvinit, že jen těžím ze své minulosti." Corgan, který si všech jedenáct písní alba sám produkoval, během rozhovoru dále zmínil, že na desku zařadil coververzi songu "To Love Somebody" Bee Gees, v níž zazní hlas leadera The Cure Roberta Smitha: "The Cure je jedna z mých vůbec nejoblíbenějších kapel, Robert je skvělý kamarád a tato spolupráce je tak trochu splněný sen. Tato píseň je navíc jednou z těch klenotů, které bohužel ne každý zná."

Pilotním singlem byla zvolena skladba "Walking Shade", k níž Billy Corgan právě dotáčí videoklip. V souvislosti s vydáním "TheFutureEmbrace" je v plánu světové turné, které by mělo vypuknout v červenci.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY