U2 svrhli atomovku i na Česko

05.12.2004 10:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 49. týden roku 2004, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Rádiová hitparáda přinesla na čelných pozicích alespoň trochu osvěžení, vrchol prodejního žebříčku pak dobyli bez problémů U2.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 48. týden roku 2004, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Anastacia - Anastacia
© facebook interpreta
Co si budeme nalhávat, nedávná změna oficiální rádiové hitparády, kdy do pořadí přestaly mluvit třeba rádio Impuls nebo Frekvence 1, tedy stanice spíše zpravodajské a zábavové, než hudební, žebříčku poměrně prospěla. Ne že bychom si mohli výskat, ale alespoň se písničky v hitparádě občas hýbají rychleji a také v novém žebříčku skladby až tolik nezasmrádají. Výjimky ale samozřejmě potvrzují pravidlo, a tak na špici sedí stále hlasem i tělem krásná Anastacia se "Sick And Tired". Písnička je to pěkná, ale přece jen už by změna vrcholu prospěla. Snad se na Anastacii příště budou dívat seshora druzí Support Lesbiens, nebo na třetím místě se soundtrackovou "On My Head" Dan Bárta, který se na bronzovou příčku vyšplhal jen tři týdny po vstupu do hitparády. Že by mu tím rozhlasoví dramaturgové vzkazovali: "Dane, my tě chceme hrát, ale musí to být větší popina než Illustratosphere..." Útok na vrchol bych ovšem nejvíce přál Natashe Bedingfield a "These Words", to je pop, jak má být. První pětici pak uzavírají Hoobastank s "The Reason". O novinkách se bohužel nerozepíšu, protože mám k dispozici jen první padesátku a v té žádná novinka není.

Úplnou rádiovou hitparádu pro 49. týden zde hledejte v pondělí.

U2 - How To Dismantle An Atomic Bomb
© facebook interpreta
Zatímco Mňága a Žďorp v jedné své písni tvrdí, že jediná jistota je mlha, nyní to vypadá, že jedinou jistotou jsou U2. Dobývají se svou novinkou "How To Dismantle An Atomic Bomb" vrcholy hitparád po celém světě a z nuly do čela se vyšvihli i v Česku. Zbytek Top 5 je opět tradičně český, druhá je Aneta s povedenou, třetí Tomáš Savka s nepovedenou deskou. Lucie Bílá rekapituluje na čtyřce a Dan Landa neofolkuje na pětce. Novinky mají v prodejní hitparádě i Karel Gott ("Můj strážný anděl" na číslě 31) a Věra Špinarová ("To nejlepší" na 39).

Úplnou prodejní hitparádu pro 49. týden zde hledejte v pondělí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY