Newyorští Enon opět zavítají do Prahy

16.11.2004 15:13 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Enon
© facebook interpreta
Brooklynská parta Enon, stájoví koně uznávaného labelu Touch & Go, zatím nedosahuje výšin popularity svých kolegů The Strokes či Interpol, ale nejen v rámci newyorské scény jde už o respektovanou a vcelku známou jistotu. Pro všechny ty, kteří byli před rokem nadšeni z jejich pražského vystoupení, které podnikli v rámci turné ke třetímu albu "Hocus Pocus", a především pro ty, kteří se tam nedostali, je tady dobrá zpráva. V neděli 21. listopadu se totiž Enon znovu zjeví v plné kráse i domácímu publiku. Poté, co se minule v prostorách strahovského klubu 007 téměř nedalo dýchat, byl tentokrát zvolen prostornější žižkovský klub Matrix, který má pověst pokračovatele legendárního Bunkru.

Pokud jste je ještě nezaregistrovali, zpozornět by měli především ti, kteří rádi Blondie, Yeah Yeah Yeahs, Sonic Youth nebo Becka, protože to jsou přesně mantinely, ve kterých se pohybují. Enon úžasně kombinují vynalézavé kytary s diskotékovými rytmy i melodiemi, nad kterými se vedle zpěvu multiinstrumentalisty Johna Schmersala nesou i roztomile naivní popěvky původem japonské baskytaristky Toko Yasudy. Skáčí od žánru k žánru, chvíli jsou rozpustile popoví, chvíli přímočaře rockoví, ale vždy melodičtí a vynalézaví.

Jako předkapela se představí Disco Drive z italského Turína, kteří se u nás už také v minulosti objevili. Jejich emo-rockové propletence bývají přirovnávány k evropské špičce tohoto žánru, jakou reprezentují třeba Robocop Kraus, rakouská Valina a koneckonců i naši C z jihočeského Tábora. Komu ani to nebude stačit a nebude se mu ještě chtít domů, pro toho je nachystán ještě duel Indie Twins DJs versus Tripple F***ed Dott. Ti nabízejí smršť netanečních hitovek mixovaných pop melodiemi a to vše s punkovou agresivitou, což slibuje přinejmenším výjimečný zážitek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY