Holý s Brouskem nahráli soundtrack k fiktivnímu filmu

14.10.2004 15:46 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Monkey Business - Roman Holý
© facebook interpreta
Že není workholik, už namluví Roman Holý veřejnosti asi těžko. Mimo kapel J.A.R., Monkey Business a hudby pro nejrůznější komerční účely si totiž zhruba před rokem na svá bedra naložil další břímě - soundtrack k fiktivnímu filmu. Jako spoluautora si vzal k ruce kolegu z Monkey Business Ondřeje Brouska a k nahrávání pak přizval další přední muzikanty. Výsledkem je deska "Crushing Bliss", která vyjde v listopadu.

"Naším snem je psát muziku k pořádnejm filmům. Bohužel jsme zatím neměli šanci dělat na něčem, co by nás fakt oslovilo," vysvětluje Holý, co oba muzikanty k soundtracku k neexistujícímu filmu vedlo. Původní koncept dokonce počítal s titulem bez jediné indicie, bez uvedení skutečných autorů, a to včetně bookletu s fiktivními fotkami z natáčení. Tento nápad však nakonec padl. "Když film neznáš, nejdeš si koupit soundtrack," ospravedlňuje tento krok Holý. Na "Crushing Bliss" se pánové rozhodli zkombinovat zvuk velkého symfonického orchestru s elektronikou. Jak sami říkají, rozhodně nenatočili funky veselohru, spíše drama s přesahem do chytrého thrilleru. Jedním dechem však dodávají: "Nechceme lidi k ničemu navádět, ať si vytvoří film sami."

V roli zpěváků se kromě samotného Holého představí také Dan Bárta a hlavně pak zpěvačka Khoiby Ema Brabcová, která je v rámci nahrávky jakýmsi třetím nejdůležitějším prvkem. Mimo nich se na desce podíleli kytaristé Peter Binder, Oldřich Krejčoves a Mirek Chyška, ve studiu se mihnul i dechař František Kop.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY