Proslulí rappeři Arrested Development hlásí comeback

31.07.2004 11:34 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Arrested Development - Among The Trees
© facebook interpreta
Jednu z největších událostí tohoto roku znamená pro hiphopovou scénu návrat partičky Arrested Development. Americká formace ověnčená řadou prestižních ocenění včetně několika Grammy totiž po celých deseti letech od vydání alba "Zingalamaduni" přichází s novinkou "Among The Trees".

Že kapela okolo frontmana Speeche znovu funguje, bylo jasné od chvíle, kdy Arrested Development vyrazili na pódia (v březnu je zažil i pražský klub Roxy). Zhruba ve stejnou dobu, kdy se začali prezentovat živě, docházeli do studia a připravovali nový materiál. Albová novinka má znamenat pozitivní hip hop, který se nechává inspirovat soulem, blues, R&B, ale také původní africkou kulturou. Samozřejmostí jsou sociálně a politicky laděné texty.

Speech a spol. existují od konce osmdesátých let. Opravdovou kariéru však odstartovali v roce 1992, kdy vydali debut "3 Years, 5 Months & 2 Days In The Life Of...", za nějž si odnesli dvě Grammy v kategoriích "Best Rap Album" a "Best New Artist". V následujících dvou letech stihli ještě dvě desky ("Unplugged" a "Zingalamaduni"), načež v roce devadesátém šestém zanikli, což umožnilo Speechovi pustit se na sólovou dráhu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY