Nominace na MTV Video Music Awards ovládl rapper Jay Z

29.07.2004 09:03 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jay Z
© facebook interpreta
V přímém přenosu populární televizní stanice MTV budou po roce opět uděleny ceny za nejlepší videoklip Video Music Awards. Jejich nominace vede rapper Jay Z s šesti nominacemi, který předběhl mimo jiné OutKast, No Doubt a Beyoncé, již se mohou pochlubit pouhými pěti želízky v ohni.

Předběžné uznání poroty si Jay Z vysloužil za singl "99 Problems". Aby díky němu dostal ocenění za absolutně nejlepší klip roku, musel by porazit "Hey Ya!" pánů z OutKast, "My Band" Eminemových D-12, "Toxic" Britney Spears i Usherův "Yeah!". Nominace na nejlepší video pro kapelu zahrnují "It's My Life" od No Doubt, již zmiňovaný "My Band" formace D-12, "The Reason" z dílny Hoobastank, "This Love" kapely Maroon 5 a "Hold On" od Good Charlotte. Pro ocenění za nejlepší taneční klip si přijde buď Britney, Usher, banda Black Eyed Peas ("Hey Mama"), Beyoncé ("Naughty Girl") nebo Missy Elliott ("I'm Really Hot"). Co se týče rocku, zde mají šanci The Darkness ("I Believe In A Thing Called Love"), Evanescence ("My Immortal"), Hoobastank, Linkin Park ("Breaking The Habit") a Jet ("Are You Gonna Be My Girl?"). Na uznání v kategorii pop si mohou pomýšlet Britney, Jessica Simpson ("With You"), Hilary Duff ("Come Clean"), No Doubt a Avril Lavigne ("Don't Tell Me"). Vůbec poprvé se bude udílet také cena diváků, kteří pro své oblíbence mohou hlasovat na webu MTV.

Nadělovat bude i MTV2, která dala na výběr mezi "Maps" od Yeah Yeah Yeahs, "Pon De River" od Elephant Man, "Ocean Avenue" kapely Yellowcard, "Take Me Out" Britů Franz Ferdinand, "Float On" Američanů Modest Mouse a "Slow Jamz" z dílny Twista; rozhodovat bude opět veřejnost. Na výsledky anket si budeme muset počkat do 29. srpna. Minulého roku se nejvíce radovali Justin Timberlake, Beyoncé a Coldplay, kteří dostali po třech cenách.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY