Rapper Mos Def konečně nahrál Nové nebezpečí

18.07.2004 14:13 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Mos Def
© facebook interpreta
Rapper Mos Def má hotovou dlouho očekávanou novinku. Ponese jméno "The New Danger" a v obchodech se objeví poslední zářijový týden. Kromě toho má ovšem v záloze spoustu dalších projektů.

Mos Def bude chtít s novou deskou navázat na úspěch dnes už klasického alba undergroundového hip hopu "Black On Both Sides", které už je pět let staré. K hip hopu se vrací po několika letech, které strávil s rockovým projektem Black Jack Johnson, kde se pod jeho vedením sešli funkový klávesista Bernie Worrell nebo bubeník Living Colour Will Calhoun. Ačkoliv se o ní hodně mluvilo, skupina nikdy žádný studiový materiál nezveřejnila. Calhoun s rapperem spolupracuje i nadále, naposledy mu pomáhal sestavit jeho vlastní Mos Def Big Band, který příští měsíc předvede na koncertě úpravy klasických skladeb od autorů jako jsou Gil-Scott Heron, Chick Corea nebo Miles Davis.

Mos Def je vedle spousty hudebních projektů zainteresován i ve světě filmu. V současnosti dokončuje natáčení jedné z hlavních rolí ve filmové verzi kultovní sci-fi knihy "Stopařův průvodce po galaxii" a tento týden dokonce obrdžel nominaci na prestižní televizní cenu Emmy za hlavní roli v televizním filmu "Something The Lord Made".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY